De Mihai Niculescu,

Lepa era singur în celulă și a fost descoperit de agenții care asigurau paza. La fața locului a ajuns un echipaj de urgență, dar după manevrele de resuscitare, a fost declarat mort.

UPDATE: Într-un comunicat transmis luni dimineață, Penitenciarul Timițoara transmite că Lepa s-a spânzurat în baia celulei.

„Luni, 10.06.2019, în jurul orei 06.30, personalul medical al Penitenciarului Timișoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit un act de suicid prin, spânzurare în grupul sanitar al camerei de deținere. Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceștia au constatat decesul la ora 7.15. În conformitate cu procedurile legale, administrația locului de deținere a anunțat familia persoanei decedate, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Totodată, la nivelul penitenciarului s-a declanșat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului” se arată într-un comunicat al Penitenciarului Timișoara.

Ambulanța a fost anunțată, la 6,38, printr-un apel la 112 că un bărbat s-a spânzurat în penitenciar, potrivit pressalert.ro

În urmă cu trei zile, Ionel Marcel Lepa fusese arestat pentru 30 de zile, după ce l-a împușcat mortal pe polițistului Cristian Amariei, pe 2 iunie.

La fața locului a ajuns o echipă de criminaliști de la Poliția Timiș care va face cercetări. Luni, Marcel Lepa trebuia să ajungă în fața Curții de Apel Timișoara la judecarea contestației sale la decizia Tribunalului Timiș de arestare preventivă pentru 30 de zile

Marcel Ionel Lepa avea de executat și o pedeapsă de 4 ani și 8 luni pentru tâlhărie, cea pentru care era căutat de polițiști, duminică, 2 iunie, în misiunea în care l-a ucis pe polițistul Cristian Amariei.

Comisia de individualizare urma să ia în calcul durata pedepsei, și să țină cont și de alte aspecte, cum ar fi gradul de risc, antecedentele penale, starea de sănătate, conduita, perioadele de detenție anterioare și altele.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Momentan a fost acuzat de omor calificat. În mod normal, el trebuia încarcerat la Penitenciarul Arad, penitenciar cu regim închis și de maximă siguranță.

Nu este singurul caz de acest gen. Un alt bărbat închis pentru uciderea unui polițist s-a sinucis în arest, în urmă cu mai mult timp.

În septembrie 2017, asasinul poliţistului Sorin Vezeteu s-a spânzurat în celulă, în Penitenciarul Botoșani. Ioan Beşa, tânărul care l-a ucis cu peste 40 de lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu, a fost găsit spânzurat, în timpul rondului de seară. El era singur în celulă.

Foto: Hepta / Mediafax Foto / Dani Amariei


Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare