Mergi direct la conținut »
UDMR anunță că nu va semna moţiunea de cenzură a PNL; Kelemen Hunor: Relația cu PNL s-a stricat enorm de mult în ultimul an
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UDMR anunță că nu va semna moţiunea de cenzură a PNL; Kelemen Hunor: Relația cu PNL s-a stricat enorm de mult în ultimul an

UDMR anunță că nu va semna moţiunea de cenzură a PNL; Kelemen Hunor: Relația cu PNL s-a stricat enorm de mult în ultimul an

UDMR anunță că nu va semna moţiunea de cenzură a PNL. Președintele Uniunii, Kelemen Hunor a declarat la RFI că, în relația dintre UDMr și PNL, ”lucrurile s-au stricat enorm de mult”, în ultimul an.

De Valentina Postelnicu,

Liderul UDMR a mai spus că formaţiunea sa va depune amendamente la măsurile fiscale adoptate de Guvern.

”Vom depune amendamente. În primul rând, vrem să echilibrăm bugetele autorităţilor locale şi să spunem că 100% din impozitul pe venit rămâne la dispoziţia autorităţilor locale (…). Apoi, noi vom propune ca acel 1% să fie opţional pentru firmele care au un rulaj de până la un milion de euro, să nu fie obligatoriu”.

În privința moțiunii de cenzură, Kelemen Hunor a declarat că a avut o discuţie cu Raluca Turcan şi cu Iulian Dumitrescu, marți.

”Am spus că în primul rând ar trebui să vedem relaţia noastră, UDMR-PNL, pentru că în ultimul an, lucrurile s-au stricat enorm de mult (…). Moţiunea de cenzură este binevenită oricând, dar în acest moment, această moţiune de cenzură nu are o finalitate dorită, pentru că PSD şi ALDE au o majoritate stabilă, cifric. Eu mă mir că Partidul Naţional Liberal depune o moţiune de cenzură pe nişte măsuri fiscale neoliberale, dar mă rog, e treaba lor dacă se ciocnesc trenurile în capul lor sau nu se ciocnesc, nu mă interesează. Am spus alt lucru de principiu: înainte de orice dezbatere despre o astfel de aventură politică, ar trebui să ştim cine va fi propunerea lor pentru postul de premier, dacă va cădea Guvernul, programul de guvernare, direcţia în care vor să ducă ţara. Chestia aia că se va stabili după vot pe mine nu mă mulţumeşte în nici un fel. Noi nu vom semna această moţiune de cenzură”, a spus Kelemen Hunor.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Kelemen Hunor a mai afirmat că „la prima vedere”, măsurile adoptate de Executiv sunt ”neoliberale”.

”Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat e conform principiului filosofiei fiscale neoliberale, precum şi scăderea taxei cotei unice de la 16% la 10%. Problema până la urmă este că a fost introdus acest pachet de măsuri fără o pregătire prealabilă, mult prea brutal, mult prea radical şi rezolvă câteva probleme importante, dar va crea alte probleme mult mai importante pe termen mediu, pe termen lung, dacă nu se va trece şi la o reformă administrativă”, a mai spus el.

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

PNL  a anunțat la începutul săptămânii că depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului, în urma adoptării măsurilor fiscale, iar de marţi liberalii vor începe negocierile cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, cu excepţia PSD, în vederea susţinerii acestui demers. Anunțul a fost făcut luni de preşedintele partidului, Ludovic Orban.

Citește și: O elevă de 17 ani a avut parte de un sfârșit tragic. Ce s-a întâmplat când se întorcea acasă de la o petrecere

Close
Închide
  Close