MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

UDMR, reacție la declararea neconstituțională a înființării Liceului maghiar de la Târgu Mureş: Este un mesaj extrem de dur în 2018, din partea CCR

Distribuie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a criticat dur, luni, decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţional proiectul de lege referitor la înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureș. ”Este un mesaj extrem de dur" în 2018 din partea CCR, a spus liderul UDMR, menţionând că acest lucru demonstrează că România nu este un stat model în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale.

„Este un mesaj extrem, extrem de dur în 2018 din partea Curţii Constituţionale, instituţie fundamentală a unui stat de drept către o minoritate, către comunitatea maghiară, către elevi, către copii, către părinţi, care spune că nu aveţi dreptul să aveţi o şcoală. Nici Parlamentul, nici autorităţile locale nu au reuşit să înfiinţeze o astfel de şcoală. În rest, sunt poveşti de adormit copii. Eu respect decizia CCR de fiecare dată, când îmi place şi când nu-mi place, dar nu pot să accept aceste argumente şi modul în care au fost prezentate de preşedintele Curţii Constituţionale”, a afirmat luni Kelemen Hunor, la Parlament.

Liderul UDMR a spus că, „încă o dată, PNL şi PMP şi-au arătat adevărata faţă”, iar CCR a demonstrat, încă o dată, că România nu este stat model în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale.

”Într-un stat model nu se iau astfel de decizii. Nici măcar nu ar fi trebuit să ajungem la CCR, fiind vorba despre o şcoală, despre o instituţie în care se predă limba maternă. Şi această minoritate are nevoie de elite, fără şcoli nu ai cum să produci elite. Domnul Dorneanu şi instituţia pe care o conduce transmite că voi nu aveţi voie să aveţi şcoli”, a adăugat Kelemen Hunor.

Înființarea Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş este neconstituțională, a decis CCR, luni. Concret, judecătorii CCR au admis o sesizare depusă de PMP și PNL.

Citește și: ȘTIREA MEA/ Părinții reclamă organizarea olimpiadelor. Ministerul Educaţiei: Acum, calendarul nu poate fi modificat

Citește mai multe despre kelemen hunor, CCR, pmp, PNL, proiect de lege și Târgu Mureș pe Libertatea.

Comentarii