MENIU CAUTĂ

Kelemen Hunor: UDMR va vota Guvernul Grindeanu

Distribuie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că partidul pe care îl conduce va vota în Parlament programul de guvernare şi Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Cu toate acestea, liderul maghiarilor a precizat că acest vot nu reprezintă „un cec în alb”.

„După o analiză a programului de guvernare, am dat un vot în unanimitate. Având un protocol de colaborare parlamentară cu coaliţia de guvernare PSD-ALDE, mâine vom vota programul de guvernare, Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Acest lucru nu înseamnă că vom fi de acord cu toate proiectele guvernamentale. Pe parcursul lunilor care urmează, şi noi vrem să dăm o perspectivă colaborării parlamentare prin discuţii săptămânale şi punctuale în ceea ce priveşte fiecare iniţiativă guvernamentală, fiecare iniţiativă legislativă, fiindcă scopul nostru este restabilirea rolului şi greutăţii Parlamentului în ceea ce priveşte legiferarea şi deciziile politice. Deci, nu e un cec în alb în acest moment, dar este, pentru a porni pe acest drum, un vot de încredere şi vom continua discuţiile cu această coaliţie în fiecare săptămână la nivelul liderilor de grup şi de partide”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Kelemen Hunor a adăugat că în programul de guvernare al PSD sunt „foarte multe elemente identice” cu propunerile din programul electoral al UDMR.

Citește mai multe despre kelemen hunor pe Libertatea.

Comentarii