De Dragoș Tănase,

„Prin această măsură vom înlătura acuzaţiile că tarifele vamale americane la maşini sunt mai scăzute decât cele europene”, a afirmat Altmaier într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag, citat de Agerpres.

În luna februarie a acestui an, ministrul american al Comerţului a remis Casei Albe un raport cu privire la industria auto, în care susţinea că introducerea unor taxe vamale suplimentare pentru automobilele importate ar putea fi justificată pe motiv că aceste importuri constituie o ameninţare pentru securitatea naţională americană.

Argumentul a fost respins de Comisia Europeană şi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Acum, sunt aplicate tarife vamale de 2,5% pentru automobilele din UE importate în SUA.

Pe de altă parte, UE aplică taxe vamale de 10% la importurile de maşini mai mici din SUA, în timp ce pentru camionete taxele sunt de 25%.

În timpul unei recente vizite în SUA, unde s-a întâlnit cu Robert Lighthizer, reprezentantul special pentru comerţ (USTR) al preşedintelui american, Altmaier şi-a exprimat optimismul că până la sfârşitul anului se va ajunge la un acord.

Comisia Europeană a promis un răspuns „rapid şi adecvat” dacă Washingtonul îşi va pune în practică ameninţările de a introduce taxele vamale suplimentare pentru automobilele europene importate în SUA.

FOTO: Facebook Departamentul de Poliție din Slidell (ARHIVĂ)

Citeşte şi:

FOTO | Jaf de zile mari în SUA. Hoții au furat zeci de roți şi au lăsat pe butuci 31 de autoturisme noi

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente