MENIU CAUTĂ

Uite punctele de frontieră pe unde puteţi veni în ţară sau pleca în concediu

Distribuie

Ca urmare a acestui fapt, în punctele de trecere, în special cele de la frontiera româno-ungară, se vor înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport. Pentru evitarea aglomerărilor şi realizarea unui control operativ şi fluent, poliţiştii de frontieră vor lua măsuri de suplimentare a agenţilor şi ofiţerilor care lucrează în punctele de trecere şi, de asemenea, în funcţie de situaţie, se va mări numărul arterelor, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire. În următoarea perioadă, aproximativ 3000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat.

Anul trecut au trecut graniţele 1.000.000 de oameni

Anul trecut, în perioada Sărbătorilor Pascale (18-28.04.2011), poliţiştii de frontieră au controlat documentele de călătorie a aproximativ 1.000.000 persoane care au tranzitat frontiera română, din care aproximativ 850.000 au fost cetăţeni ai Uniunii Europene (peste 85% din totalul călătorilor) şi peste 279.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la graniţa din vest – cele cu Ungaria au fost tranzitate de peste 388.000 persoane, iar aeroporturile de către 255.800 persoane. Pentru evitării aglomerărilor ce pot apărea, Poliţia de Frontieră Română recomandă celor care pelacă sau vin din/în ţară să folosească toate punctele de frontieră.
Cei care sunt nemultumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Uite pe unde puteţi merge!
Pe frontiera româno-ungară: pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor; pe raza jud. Arad: P.T.F. Nadlac – Nagylak; P.T.F. Turnu – Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula; pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek; P.T.F. Borş – Artand; P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany; P.T.F. Săcuieni – Letavertes; pe raza jud. Satu Mare:P.T.F. Urziceni – Vallaj; P.T.F. Petea – Csengersima.
Pe frontiera româno-bulgară: pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu; pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche; P.T.F. Ostrov – Silistra; P.T.F. Negru Voda-Kardam-; pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet; P.T.F. Calafat.
 

Citește mai multe despre Paște pe Libertatea.

Comentarii