MENIU CAUTĂ
, de Geo Berciu

ULTIMA DORINŢĂ a lui Nelson Mandela VA FI RESPECTATĂ!

Distribuie

Anunţul care a fost primit un entuziasm de o lume întreagă a fost cel al familiei fostului preşedinte, ce a hotărât ca ultima dorinţă a lui Nelson Mandela să fie respectată. Astfel, Nelson Mandela va fi înmormântat pe data de 15 decembrie în satul natal Qunu (situat în partea de sud a ţării).
De asemenea, preşţedintele ţării, Jacob Zuma a anunţat că va organiza o ceremonie naţională în memoria sa, aceasta fiind programată pentru 10 decembrie pe stadionul din Soweto, în apropiere de Johannesburg.
Vom organiza funeraliile naţionale cele mai demne pentru "acest fiu excepţional al ţări noastre şi părinte al tinerei noastre naţiuni", a afirmat Jacob Zuma, mulţumind pentru toate mesajele de condoleanţe primite din lumea întreagă.

De asemenea, în Africa de Sud va urma „o săptămână naţională de doliu”, începând de duminică, 8 decembrie, care va fi ‘zi naţională de rugăciune şi meditaţie’.

Între 11 şi 13 decembrie, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului preşedinte sud-african va fi depus la Pretoria la Union Buildings, sediul preşedinţiei. La funeralii sunt aşteptaţi şefi de stat din lumea întreagă.
Nelson Mandela, erou al luptei contra regimului rasist de apartheid şi primul preşedinte de culoare al Africii de Sud democratice, a murit joi seară la vârsta de 95 de ani.

Citește mai multe despre Nelson Mandela pe Libertatea.

Comentarii