Mergi direct la conținut »
Ultimul copil internat la Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic a fost externat: "Va fi supravegheat timp de un an"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ultimul copil internat la Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic a fost externat: „Va fi supravegheat timp de un an”

Ministrul Sănătății, Achimaș Cadariu a fost prezent la Spitalul Marie Curie din Capitală pentru a aduna ultimele date referitoare la cazurile copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

De Clara Vacaru,

„Cauza o ştim precis. Este E. Coli, producătoare de toxină. Sursa o vom comunica în raportul final”, a declarat Achimaş Cadariu, precizând că una dintre problemele apărute în cazul copiilor cu simdrom hemolitic uremic a fost proasta comunicare între spitale şi nerespectarea unor legi. „Nu s-au respectat anumite legi, nu s-au făcut raportări la timp, fapt care a întârziat tratamentul acestor copii. Măsurile pe care le-am luat vizează respectarea acestor legi şi modul în care putem îmbunătăţi legătura cu spitalele”, a declarat el.


 

Libertatea a dezvăluit, în urmă cu o săptămână, că specialiștii în sănătate publică au depistat bacteria ucigașă și surse de apă neclorinate în județul Argeș cu mult înainte de apariția zecilor de infecții cu E.coli care au dus la decesul a doi copii cu vârste fragede.

Vezi mai multe detalii: EXCLUSIV | E.coli și-a făcut cuib în apele din județul Argeș. Localitățile în care s-a găsit apă plină de microbi


 

La rândul ei, Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie a Spitalului „Marie Curie”, a explicat în ce stare este ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic. Este vorba despre o fetiţă care a fost externată astăzi.

„Noi o vom supraveghea în continuare, pentru că forma de sindrom hemolitic pe care a avut-o a fost una extrem de severă. Şi la ea au fost nişte manifestări neurologice, la început, iar insuficienţa renală a fost gravă. Noi vom urmări pe o perioadă de un an evoluţia funcţiei renale.
Toţi cei trei copii au murit au avut simdrom hemolitic uremic”, a declarat medicul.

Citește și: EXCLUSIV / Toate cazurile bebelușilor cu E.coli duc într-un singur loc: Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie Pitești

Close
Închide
  Close