Mergi direct la conținut »
VIDEO/“Umbra” Stelei Popescu de la 2 Mai. Cum arată vila de vacanţă a fostei actriţe
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/“Umbra” Stelei Popescu de la 2 Mai. Cum arată vila de vacanţă a fostei actriţe

VIDEO/“Umbra” Stelei Popescu de la 2 Mai. Cum arată vila de vacanţă a fostei actriţe

În 2 mai e linişte. Cu o zi înainte de debutul oficial al forfotei estivale, doar câteva terase sunt deschise iar pe plaja turiştii privesc în nostalgici orizontul. Pe faleză, un şir de vile mai noi sau mai vechi sunt, în aceiaşi cheie, “împlinite”. Doar ici-colo sunt maşini parcate în curţi iar mare parte din cartierul de lângă plajă este pustiu. Dar pustietatea parcă apasă şi mai greu peste o vilă cochetă, vedeta întregii faleze – casa de vacanţă a Stelei Popescu.

”Faleza actorilor”, așa era numit pe vremuri drumul de pământ care șerpuia pe coastă, între plaja de nudiști și campingul din sat. Pentru că, după 1990, imediat ce s-a putut vinde și cumpăra teren, câțiva dintre artiștii care iubeau satul de la malul mării, au ales să renunțe la gazdele lor de an cu an și să-și facă vile …cu vedere la mare. Mai întâi Sergiu Nicolaescu și Stela Popescu, unul într-un capat, altul în celalalt al falezei. În vreme ce regizorul a optat pentru o vilă mare, ascunsă de ochii trecătorilor, fie ei localnici ori turiști curioși, actrița de comedie a ales să construiască o casă simplă, cu un etaj, zugravită în culorile Dobrogei. Albă, cu tocurile ferestrelor și obloanele albastre. Mai apoi, faleza a fost populată și de colegul de scenă al Stelei, Alexandru Arșinel și de actorul Vladimir Găitan.

Mai toate verile la 2 Mai erau însuflețite de prezența actriței. Era vazută adesea pe terasă, zâmbind și răspunzând oamenilor care o salutau. (foto Click.ro)  Stela Popescu iubea casa de la mare. Dusese în ea nenumărate lucruri dragi ei și-și petrecea verile printre amintiri. N-a fost an în care să lipsească. Până acum.

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum
Recomandări

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum

FOTO CLICK.ro

Casa Stelei Popescu din staţiunea 2 mai este, de ani de zile, ”pe semnătura” domnului Foca Fidot. Mai exact, de mai bine de 13 ani omul are grijă de instalaţii, de curte şi, până să apară sistemele de supraveghe moderne, a avut inclusiv paza imobilului în fişa postului.

Cateodata statea o luna, câteodată stătea toata vara, din 20 iunie şi statea până pe 20 septembrie.  Doamna nu facea plajă. Doamna statea pe terasa. Veneau (n.r.- turiştii) pentru poze, îi dădeau flori. Cine o iubea venea, cine nu, nu”, îşi aduce aminte administratorul.


URMĂRIŢI AICI IMAGINI LIVE DIN MAMAIA


URMĂRIŢI AICI IMAGINI LIVE DIN VAMA VECHE

Acum este pentru prima dată în ultmii ani când fosta mare actriţă, sau “Doamna” după cum îi spune administratorul Fidot, nu-şi mai petrece vara aici. Iar motivul este vizibil din stradă. O jerbă arsă de soare explică liniştea apăsătoare.

Rambo, băieţelul de 12 ani sclav la cămătari în contul datoriei părinţilor. Incredibil ce a urmat când nu a mai suportat calvarul
Recomandări

Rambo, băieţelul de 12 ani sclav la cămătari în contul datoriei părinţilor. Incredibil ce a urmat când nu a mai suportat calvarul

Ultima oară a venit în septembrie. A fost la Constanţa, cu ceva cu învăţâmântul”, îşi aduce aminte administratorul. Anul acesta domnul Fidot a pregătit casa de vacanţă pentru fiica actriţei.


VIDEO/Emilia Popescu își amintește de vremurile când mergea cu gașca la Costinești, de 1 și 2 mai: “E dificil să te lupți cu amintirile și să vezi că se alege praful!”

VIDEO/Fantomele de la malul mării. Imagini dezolante cu relicvele care încă bântuie litoralul românesc

Primele fructe și legume românești ajung pe piață cu întârziere și mai scumpe, spun fermierii

Close
Închide
  Close