De Valentina Postelnicu,

În Parlament, opiniile sunt împărțite, în privința efectelor legii antifumat. Cei mai mari critici ai legii sunt și fumătorii înrăiți, care sunt nevoiți să folosească locurile speciale de fumat din afara clădirii Parlamentului. Susținătorii, mulți dintre ei foști fumători, spun că efectele se văd foarte clar și că legea a fost un succes.

Corneliu Florin Buicu, președintele comisiei de sănătate din Camera Deputaților, consideră că rezultatele aplicării legii sunt clare, după un an.

”Din punctul de vedere al sănătății publice, pentru că în afară de deputat sunt și medic de sănătate publică, rezultatele sunt foarte clare. În momentul interzicerii fumatului în spațiile publice, constatăm, o reducere a numărului de fumători și practic a incidenței bolilor respiratorii, pulmonare, în general și inclusive a celor oncologice”, ne-a spus deputatul PSD.

Despre intenția parlamentarilor de a modifica  legea, pentru a se fuma și în spații inchise, deputatul PSD spune că este dreptul fiecărui parlamentar de a depune orice fel de amendament.”Iată, totuși, că niciunul din acele amendamente despre care s-a vorbit nu a trecut de Parlament”, a mai spus el.

 

Eugen Nicolicea, președintele comisiei juridice din Camera Deputaților, nu este de acord cu legea antifumat și consideră că ar trebui luată în condierare inclusiv o abrogare a acesteia.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

”Ar trebui modificată legea, pentru că, în loc să moară oamenii de cancer la plămâni, încep să moară de la pneumonii, stand afară să fumeze. Este un mod neplăcut pentru toate lumea, și ca priveliște, în fața unor instituții publice să vezi oameni fumând”, ne-a spus el.

Potrivit deputatului, legea ar trebui să prevadă spații special pentru fumători, ori, dacă nu, chiar abrogarea legii. ”Acesta este punctul meu de vedere. Nu mai sunt fumător de 10 ani, dar fumam patru pachete pe zi”, a spus Nicolicea.

 

 

Nicolae Bacalbașa, deputat PSD ne-a spus punctul de vedere al medicului, și mai puțin al celui care face legi în Parlament.

”Sunt nefumător. Vă spun, canabisul este mult mai puțin periculos decât țigara și periculozitatea tutunului a fost înțeleasă, medical, de abia în ultimii zece ani. Consecințele sunt îngrozitoare. Societatea, pentru binele membrilor săi, este justificată să întreprindă măsuri de o duritate extremă, care, oricât de dure ar fi, vor aduce, când vom trage linia, beneficii tuturor membrilor societății”, a spus el.

Calvarul unei familii din București după ce și-au dat în chirie apartamentul unei agenții imobiliare
Recomandări

Calvarul unei familii din București după ce și-au dat în chirie apartamentul unei agenții imobiliare

”Trebuie lămuriți oamenii asupra riscului enorm asupra căruia se expun”, mai spune deputatul PSD.

 

 

Aurelia Cristea, inițiatoarea legii anti-fumat: ”Este foarte important să nu se schimbe scopul legii, de a preveni efectele nocive ale fumatului”

La un an de la intrarea în vigoare a legii, fosta deputată Aurelia Cristea, inițiatoarea legii, spune că vede deja un prim bilanț al acestei legi. ”Am primit foarte multe mesaje și de la cetățeni și de la medici, care îmi spun despre efectele benefice ale acestei legi”, ne-a spus Aurelia Cristea.

Ea afirmă că întotdeauna este loc de mai bine, în privința îmbunătățirii proiectului, dar este foarte important să nu se schimbe scopul legii, și anume acela de a preveni efectele nocive ale fumatului.

După 22 de ani de trăit în SUA, medicul Daniela Bota a vrut să se întoarcă în România ca să salveze vieți. Ce a urmat după ce a vrut să își echivaleze studiile facute în SUA
Recomandări

După 22 de ani de trăit în SUA, medicul Daniela Bota a vrut să se întoarcă în România ca să salveze vieți. Ce a urmat după ce a vrut să își echivaleze studiile facute în SUA

Despre criticile aduse proiectului, Aurelia Cristea spune că nicio țară nu a reglementat existența unor locuri speciale pentru fumat, în interiorul clădirilor.”Cei care sunt consumatori, atâta timp cât nu afectează prin fumat, pe cei din jur, atunci nu există nicio problemă”, a mai spus fosta deputată PSD.

O prezentare la zi a rezultatelor primului an de implementare a legii antifumat urmează să aibă loc miercuri, în Parlament, în comisia de sănătate din Camera Deputaților.

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci