Doctorii estimau înainte de naștere că bebelușul care nu a mai crescut din săptămâna a 19-a de sarcină, va cântări în jur de 450 de grame, ceea ce va fi sub idealul de 500 g. Dar pe 15 martie, când Theo a venit pe lume, cântărea chiar mai puțin.

Însă, la șase luni de la naștere, copilul care cântărea cât o conservă, a ajuns acasă alături de părinții săi, Katie Rhodes, de 24 de ani, și Jay Taylor, de 27 de ani.

Theo s-a născut la 26 de săptămâni și cinci zile, iar mama sa îl descrie ca pe un mic luptător care a sfidat șansele și s-a încăpățânat să supraviețuiască. „Înainte de a se naște, a fost cu adevărat greu să aud mereu că nu va supraviețui. Dar după naștere a fost și mai rău când ni s-a spus că s-ar putea să nu-l vedem niciodată acasă. Dar ne-am încurajat spunând că din moment ce a ajuns atât de departe, va continua pe același fel și va supraviețui”, a povestit mama lui Theo.

Un băiețel care cântărea cât o conservă la naștere

La externarea sa, pe 17 iulie, șase luni după naștere, Theo Taylor cântărea 3,2 kilograme, iar doctorii spun că este într-o stare bună de sănătate și că nu ar trebui să apară complicații pe viitor.

Recordul precedent pentru cel mai mic băiat din Marea Britanie a fost Frankie Thompson, născut în septembrie anul trecut la Spitalul St Peter din Surrey, cântărind doar 370g.


Citește și: VIDEO/ A început goana după rechizite! Câţi bani cheltuie părinţii pentru noul an şcolar