MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2018 20:20 , de Cristian Simion

UPDATE | Operațiunile de căutare ale tânărului surprins de avalanșă au fost sistate. Când vor fi reluate căutările

Distribuie

Un tânăr în vârstă de 30 de ani a murit, după ce a fost surprins de o avalanșă în Masivul Bucegi. Trupul său nu a fost găsit, încă, operațiunile de căutare fiind întrerupte, după aproximativ cinci ore. Victima are 30 de ani și este din București. 

UPDATE 14 ianuarie, 17:20: Căutările bărbatului din București, care a fost surprins de avalanșă pe Valea Coștilei din Masivul Bucegi, au fost întrerupte, duminică după-amiază, de salvatorii montani. Operațiunea urmează să fie reluată luni, a explicat şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, pentru Agerpres.ro.

Nu mai puțin de 20 de salvamontiști au căutat trupul bărbatului prins de căderea de zăpadă sâmbătă după-amiază pe Valea Coștilei. Valul de zăpadă a coborât până în apropierea refugiului Coștila.


UPDATE 20.20: Salvamontiștii prahoveni au oprit operațiunile de căutare a turistului dispărut în urma unei avalanșe din Masivul Bucegi. Echipele de salvare au reușit să ajungă în locul în care se presupune că se află turistul, însă acesta nu a fost găsit. Astfel, după aproximativ cinci ore, în jurul orei 20.00, căutările au fost oprite.  Doi dintre prietenii turistului luat de avalanșă au luat și el parte la operațiunile de căutare, alături de salvamontiști.

Surse din cadrul salvatorilor au declarat, pentru Libertatea, că tânărul de 30 de ani  este mort. El nu a avut nicio șansă să supraviețuiască, deoarece valul de zăpadă l-a dus la peste jumătate de kilometru, într-o prăpastie.

UPDATE ora 18:50. Bărbatul surprins de avalanșă este mort, au spus surse pentru Libertatea. Salvamontiștii au ajuns la locul unde se presupune că se află victima, însă nu pot ajunge la el.

UPDATE ora 17:27. Turistul dispărut în Bucegi a fost dus de avalanșă sute de metri în prăpastie, iar șansele să mai fie în viață sunt minime.

Salvatorii montani care participă la recuperarea bărbatului dat dispărut în Masivul Bucegi după ce a fost surprins de o avalanșă nu cred că bărbatul ar mai putea fi în viață. După ce au discutat cu cceilalți patru turiști împreună cu care acesta urcase pe mune, salvamaontiștii au aflat că bărbatul dispărut a fost dus de avalanșă mai bine de jumătate de kilometru într-o prăpastie. Doi dintre însoțitorii acestuia au coborât până la locul unde se pare că s-ar afla bărbatul, dar nu au găsit decât rucsacul și o casca amicului lor. Ceilalți doi au fost recuperați de către Salvamontiști în zona Refugiului Coștila. Ei sunt acum în siguranță, la refugiul Salvamont.


Un turist aflat cu mai mulți prieteni pe munte, sâmbătă, a fost dat dispărut, după ce a fost surprins de o avalanșă în Munții Bucegi. Salvamontiștii au plecat în căutarea lui.

Cei care au cerut ajutor au fost turiștii care îl însoțeau pe bărbat. Aceștia le-au spus salvamontilștilor că amicul lor a fost susprins de o avalanșă, în timp ce urca pe Valea Coștilei și l-au văzut cum este luat de valul de zăpadă.

Salvamontiștii din stațiunea Bușteni au încercat să ia legătura cu bărbatul dat dispărut, însă nu îl pot contacta pe telefonul mobil, a declarat șeful de la Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc. Salvatorii au pornit în căutarea bărbatului dat dispărut.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Iarnă de poveste în Delta Dunării: Lacul care a devenit un imens patinoar
Loading...
Comentarii