Mergi direct la conținut »
Un tată din Alba și-a bătut cu biciul fetele de 6, 8 și 11 ani, dintr-un motiv incredibil. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un tată din Alba și-a bătut cu biciul fetele de 6, 8 și 11 ani, dintr-un motiv incredibil. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti

Un tată din Alba și-a bătut cu biciul fetele de 6, 8 și 11 ani, dintr-un motiv incredibil. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti

Un bărbat de 43 de ani, din comuna Stremţ, judeţul Alba, a fost reţinut de poliţişti după ce şi-a bătut propriile fetiţe cu biciul, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

De Dragoș Tănase,

Victimele, care au vârstele de 6,8 şi 11 ani, prezentau lovituri pe aproape tot corpul.

Conform poliţiştilor, despre acest caz a fost informată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba.

Un câine pătat cu vopsea verde ar fi motivul pentru care cele trei fetiţe au fost bătute cu biciul de către propriul tată.

Victimele şi mama acestora au fost internate astăzi într-un centru pentru protecţia mamei şi copilului ce aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba.

Toate patru au fost consiliate deja de un psiholog al DGASPC Alba şi vor putea rămâne în centrul de protecţie maternal pentru o jumătate de an, cu posibilitatea prelungirii acestui termen cu încă şase luni. Astfel, mama îşi va putea continua serviciul, iar fetele vor fi supravegheate în acest timp.

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor duminică seara, după ce un angajat al unui centru de zi din comuna Stremţ, frecventat de cele trei copile, a informat autorităţile că fetiţele prezintă lovituri pe corp, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, citată de Agerpres.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Poliţiştii au intervenit imediat şi, în câteva ore, bărbatul a fost reţinut, el urmând să fie prezentat procurorilor în vederea obţinerii unei mandat de arestare preventivă.

„Din cercetările efectuate, bărbatul le-ar fi bătut cu un bici pe fetiţe. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti duminică noaptea. El este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie”

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan:

Potrivit directorului general al DGASPC Alba, Valentin Frăcea, din discuţiile purtate cu victimele a rezultat faptul că bărbatul le-a lovit pe fetiţe cu biciul după ce ar fi observat că un câine al familiei era pătat cu vopsea verde, provenită, cel mai probabil, dintr-un tub de spray.

Tatăl fetelor ar fi susţinut că ele l-ar fi vopsit pe căţel şi deoarece copilele au negat totul, bărbatul ar fi început să le lovească cu biciul.

Verificările efectuate de specialiştii DGASPC Alba au mai arătat că bărbatul este cunoscut ca un individ mai violent, însă până acum nu au fost alte cazuri în care acesta să fie implicat pentru agresarea celor din familie.

Atât mama, cât şi tatăl fetelor au câte o slujbă şi câştigă un salariu.

În luna martie, un bărbat din Brașov și-a bătut copiii cu biciul, iar pe unul dintre ei l-a ars cu jarul din sobă. Află motivul uluitor pentru care i-a chinuit!

FOTO: Arhivă

Close
Închide
  Close