MENIU CAUTĂ
28 Mar. 2018 16:00

Un bărbat a murit din cauza inundațiilor din Teleorman. Șuvoaiele fac prăpăd în zeci de localități după topirea zăpezii VIDEO

Distribuie

Un bărbat a murit din cauza inundațiilor din Teleorman. Omul a căzut în apele pârâului Burdea, care s-a umflat ca urmare a precipitațiilor și a topirii rapide a zăpezii în localitatea Balaci. Zeci de gospodării din 15 localități sunt afectate de inundații iar pompierii au intervenit pentru a scoate apa din curți.

UPDATE ora 16:00  Pompierii teleormăneni participă la o miisune pentru consolidarea și supraînălțarea digului de la Lacul Suhaia. Situația este în continuare atent monitorizată de către echipajele ISU Teleorman și reprezentanții SGA Teleorman.


Bărbatul de aproape 60 de ani este prima victimă a inundațiilor din județul Teleorman, scrie explozivnews24.ro. Omul a căzut, marți seara, în pârâul Burdea care s-a umflat după topirea zăpezii.

La fața locului, pompierii au intervenit cu o barcă de salvare, însă după aproape două ore de căutări, bărbatul a fost găsit la aproape 100 de metri în aval. Medicii de la Ambulanță nu au putut face altceva decât să constate decesul.

Între timp, zeci de gopodării din 15 localități din Teleorman sunt afectate de inundații.

„Totalul localităţilor afectate de inundaţii este de 15, cu un număr de 87 curţi/gospodării inundate, şi anume: Mârzăneşti, Coşoteni, Nanov, Ţigăneşti, Tătărăştii de Jos, Peretu, Turnu Măgurele, Calmăţuiu de Jos, Videle, Mavrodin, Balaci, Trivalea Moșteni, Botoroaga, Târnava (com. Botoroaga) şi Suhaia”, se se arată într-un comunicat al ISU Teleorman.

sursă foto: teleorman24.ro

Inundaţiile sunt produse, în principal, de topirea rapidă a zăpezii.

Cele mai multe gospodării inundate se află comuna în Ţigăneşti, adică 45. În Tătărăştii de Jos sunt inundate 21 de curţi, în Nanov este inundată o casă şi patru curţi, iar în localitatea Peretu apele s-au revărsat pe mai multe drumuri comunale, notează Agerpres.ro.

„În Suhaia – pe digul de Vest al lacului Suhaia s-a produs o deversare coronament pe o lungime de cca 10m cu lama apei de cca 3-4 cm. Se intervine cu saci cu nisip şi folie pentru supraînălţare. Forţe şi mijloace: 1 ACI , 1 Microbuz, 1 MPR, 3 bărci, 1 şenilată, 1 Duster, 2 ofiţeri, 30 subofiţeri, 2 subofiţeri scafandri cu 1 autospecială scafandri şi personal SGA (15 persoane şi 1 buldoexcavator)”, se mai arată în comunicatul ISU Teleorman.

Totodată, fântănile au fost inundate, iar oamenii sunt sfătuiți să nu consume apă din acestea.

Teleorman se numără printre județele vizate de un cod galben de inundații.


Citește și VIDEO | Cum va fi vremea în perioada 28 – 31 martie 2018. Veşti bune de la meteorologi: Vine primăvara!


 

Citește mai multe despre inundatii, ISU, pompieri și Teleorman pe Libertatea.

Comentarii