MENIU CAUTĂ

Un bătrân internat în căminul din Roznov s-a spânzurat în curte. Conducerea instituției face anchetă

Distribuie

Un bătrân internat în căminul din Roznov s-a spânzurat în curtea instituției, iar conducerea a declanșat o anchetă. Asistenții sociali nu-și explică gestul sinucigaș al bărbatului de 74 de ani, și susțin că nu a dat semne de depresie sau alte probleme. Primăria localității a crescut contribuția lunară a asistaților de la 800 la 1.500 de lei, iar asta ar fi fost, în primă instanță, motivația omului, rămas doar cu 100 de lei din pensie. Cei care îl îngrijeau exclud însă această variantă, spunând că bătrânul avea bani puși deoparte și o gospodărie, dar se internase în cămin din cauza singurătății.

„Nu se afla în evidenţele noastre cu probleme psihice, nu a dat semne că se află în depresie, nu a lăsat niciodată să se înţeleagă că va recurge la acest gest. Noi avem şi psiholog şi psihiatru care vin permanent aici. El era primul asistat care s-a înscris în acest centru, în urmă cu 6 ani, atunci când a fost deschis prima dată. Avea şi gospodărie frumoasă în comuna sa natală, la Borleşti, avea bani strânşi în bancă şi la CAR, de aceea excludem varianta vehiculată că majorarea cuantumului contribuţiei lunare ar fi fost motivul”, a declarat asistentul social Mădălina Ciubotaru, pentru Agerpres.

Bătrânul a fost găsit spânzurat în curtea centrului din Roznov, Neamț, miercuri dimineața.

Majorarea contribuţiilor lunare ale asistaţilor s-a decis printr-o hotărâre a Consiliului Local Roznov din cauza lipsei fondurilor şi a fost pusă în vedere persoanelor din centru pe data de 31 august. Totodată, reprezentanţii Primăriei Roznov au solicitat primăriilor localităţilor din care provin asistaţii să contribuie şi ele la cheltuielile căminului de bătrâni, în funcţie de numărul persoanelor din localitatea respectivă, internate în centru. Primăria Borleşti pregătise actele prin care aloca fonduri Căminului de bătrâni de la Roznov în acest sens, fapt cunoscut de bătrânul care s-a sinucis în urma unei discuţii cu primarul din Borleşti, a explicat Mădălina Ciubotaru.


Efectele nevăzute ale pestei porcine. Fermierii din România acuză: Băncile au directive clare să nu ne mai dea credit!


 

Citește mai multe despre camin și Deces pe Libertatea.

Comentarii