De Andrei Crăițoiu,

Mașina este o creație spectaculoasă realizată de proiectanții și constructorii Lego. Realizat doar din celebrele bucățele de plastic, fără a se folosi adezivi, modelul este complet funcțional și autopropulsat.

Construcția la scară 1:1 a integrat peste un milion de piese Lego!

Cu 2.304 motoare, 4.032 roți dințate și 2.016 osii, toate din piese de plastic, motorul de 1,5 tone generează 5,3 kW /CP și un cuplu estimat de 92 Nm, atingând o viteză de peste 20 km/h. Pentru a-l construi, a fost nevoie de 339 tipuri de piese Lego și de peste 13.000 ore de muncă pentru dezvoltarea și construcția propriu-zisă.

„Modelul reconstruit din celebrele piese de plastic reușește să copieze designul exterior și liniile originale, creând o structură complexă din segmente triunghiulare interconectate. Mai mult decât atât, interiorul mașinii respectă cele mai mici detalii ale modelului original, de la scaune până la bord și volan, totul creat cu ajutorul pieselor Lego”, spun cei care au adus la București, modelul unicat de Bugatti Chiron.

Mașina Lego Bugatti Chiron a fost testată pentru prima dată pe circuitul Ehra Lessien din Germania, un spațiu unic construit pentru viteză.

Deși nu are viteza uluitoare de 420 km/h a modelului Bugatti Chiron original, motoarele Lego Power Functions au reușit performanța impresionantă de a propulsa mașina la puțin peste 20 km/h!

Mașina a fost condusă de Andy Wallace, fost pilot profesionist, care a câștigat de mai multe ori cursele de 24 ore de la Le Mans și Daytona, fiind astăzi pilotul oficial Bugatti.

Citeşte şi:

Interviu | Mircea Cărtărescu: „Am speranțe în viitoarele alegeri, să se schimbe odată mizeria asta din Parlament”

INTERVIU | Mircea Cărtărescu: „Traian Băsescu este un om care își merită soarta într-un fel, și în bine, și în rău”

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația
GSP.RO

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur