MENIU CAUTĂ
14 Ian. 2018 12:38 , de Cătălin Schipor

Un câine a fost împușcat din mașină, la Constanța

Distribuie

Un câine a fost împușcat din mașină, la Constanța. Câinele, aparținând unui bătrân, a fost împușcat din mașină, pe un bulevard din Constanța, în timp ce se afla lângă stăpânul său. Câinele a scăpat cu viață, fiind dus la veterinar cu maxilarul sfărâmat. Poliția a fost sesizată, dar iubitorii de animale de pe un grup de Facebook, cred că se încearcă mușamalizarea cazului.

Fapta a fost comisă sâmbătă, 13 ianuarie, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Bătrânul își plimba câinele, când a apărut o mașină, iar o persoană a scos o armă și a tras spre câine.

„A plecat să se joace, o mașină care de ani de zile vine și împușcă câinii, vine pe ascuns, a scos arma pe geam, a tras asupra câinelui, mi-a pus viața în pericol (…) cine poate să mă ajute, să îl prind pe acest individ și a-l da în judecată, pentru că el este un braconier (…) este băiatul unui om mare dintr-un partid mare, care nu are frică de nimeni și a zis că el împușcă pe cine vrea, a povestit Costică Medeluc, deținătorul câinelui.

Cu o rană sângerândă la nivelul capului, câinele a fugit, fiind găsit cu greu de către bătrân. Ajutat de câțiva iubitori de animale, a sunat la 112, între timp câinele fiind dus la veterinar.

„Este vorba de o plagă profundă, cu rupturi osoase la nivelul sinusului, în maxilarul drept. Clar a fost o tentativă de a omorî câinele, dacă nimerea puțin mai sus, putea fi mai rău, a declarat dr. Leica Laurențiu, medicul veterinar care s-a ocupat de câinele împușcat. Acesta a precizat că în urma intervenției chirurgicale s-au scos mai multe fragmente de os, dar nu s-a găsit proiectilul.

La apelul 112 a răspuns un echipaj de poliție, care însă, potrivit martorilor, nu au vrut să facă nimic.

„Poliția a venit la fața locului, a dat din umeri și au zicsă dacă nu l-au împușcat pe om, care e problema?! a povestit pe Facebook Nicoleta Ștefan

„Poliția nu vrea să ia plângerea pentru că cel care a făcut asta este un ***** de bani gata din Constanta, băiatul lui tati probabil, a adăugat și Isabela Bolboceanu.

Inițial, reprezentanții IPJ Constanța au spus inițial că fapta nu se confirmă.

„Fata de speța cu acel câine așa zis împușcat au fost făcute verificări la nivelul Secției 4 Poliție Constanta și nu s-au confirmat aspectele sesizate. Un bărbat din Constanța de 60 de ani a sunat la 112, la data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 13.10, relatând niște fapte care nu au putut fi confirmate la fața locului. Nu au fost găsite animale împușcate, nici alice, nici tuburi etc. Au fost întocmite hârtii oficiale. Fapta nu se confirma, a declarat ag. șef adj. Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Ulterior, acesta au revenit și au precizat că s-au extins cercetările pentru stabilirea situației de fapt.

O faptă similară a fost înregistrată în urmă cu câteva zile și la Mihail Kogălniceanu, unde un câine a fost împușcat, medicul veterinar reușind aici să îi scoată o bucată de țesut cu tot cu proiectil.

Loading...
Comentarii