De Mihai Niculescu,

Cerbul mort a fost găsit într-un parc național din nordul Thailandei, luni, potrivit BBC și Digi24. La autopsie au mai fost descoperite în stomacul animalului mănuși de cauciuc, tăiței instant și un prosop mic.

Cerbul avea aproximativ 10 ani și a fost găsit decedat de un paznic al Parcului Național Khun Sathan.

Autoritățile thailandeze cred ca cerbul mâncase plastic mult timp înainte să moară. Probabil că asta a dus la blocarea căilor sale digestive, au spus ei și au promis că vor face investigații, arată sursele citate.

Cu câteva luni în urmă, tot în Thailanda, cazul unui pui de dugong care a murit după ce a mâncat plastic a stârnit multă emoție în rândul publicului.

Pe rețelele sociale mulți îi critică pe cei care vizitează parcurile naționale și lasă în mod iresponsabil gunoaie în urma lor.

Oficialii rezervației unde a fost găsit cerbul mort au promis că vor pune în practică un plan pentru a-i face pe oameni să strângă plasticul și alte gunoaie din zona parcului național.

Potrivit Greenpeace, 75 de miliarde de pungi de plastic se aruncă anual în Thailanda, iar acest lucru o pune în topul negativ al țărilor care poluează cu plastic. Ministrul mediului a anunțat în septembrie că marile magazine din Thailanda vor înceta să mai pună la dispoziția clienților pungi de plastic de unică folosință, începând din ianuarie 2020.

Citeşte şi:

Interviu cu omul care a scos în stradă un sfert de milion de cehi, la 30 de ani după comunism: ”Lupta pentru democrație nu se termină niciodată”

Dosarul trebuie luat de la zero! Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani: „Acolo nu este un singur autor!”

Filmul Colectiv, la al cincilea trofeu! Presa anti-Orban din Budapesta laudă curajul presei române de a lupta cu „canalele de propagandă ale Guvernului”

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult