Clientul, care a cerut reprezentanților restaurantului să rămână anonim, a luat masa la Souk Mediterranean Kitchen, din Toledo, pe 12 decembrie, când a lăsat bacșișul uriaș pentru toți cei 28 de angajați, inclusiv pentru cei care nu erau la muncă în acea zi. După împărțire, fiecare membru al personalului a primit câte 200 de dolari.
„Au fost multe lacrimi lacrimi, și acum îmi dau lacrimile vorbind despre asta.”, a declarat pentru CNN Moussa Salloukh, proprietarul și bucătarul de la Souk.
„Personalul restaurantului tău devine familia ta și tuturor le pasă unul de celălalt. Am ieșit din bucătărie pentru a le oferi angajaților mai multe ore pentru a căuta cadouri pentru copii lor, iar această sumă a fost de mare ajutor pentru noi.”
Mai mulți angajați care nu și-au putut permite un pom de Crăciun sau cadouri pentru familia lor din cauza pandemiei, i-au spus lui Salloukh că bacșișul „a făcut acest lucru posibil”.
Din punct de vedere financiar a existat un impact uriaș din cauza pandemiei, dar am făcut aproape totul pentru a supraviețui. Apoi, dintr-o dată, acest domn vine și ne oferă un dar de 5.600 de dolari pentru toți angajații noștri. Mulțumesc nu este suficient pentru a-i mulțumi cu adevărat.
Moussa Salloukh
„Mulți dintre ei au simțit că cineva îi privește și are grijă de ei. Ne-a dat multă speranță, a fost mai mult decât un gest frumos fîcut de cineva pentru 28 de străini pe care nici nu-i cunoaște.”, a spus Salloukh.
Bărbatul și-a deschis restaurantul în octombrie 2019 și, la fel ca mulți alți proprietari de afaceri, se luptă să-l mențină în viață în timpul pandemiei de coronavirus.
În septembrie, Asociația Națională a Restaurantelor din Statele Unite a declarat că 100.000 de restaurante s-au închis până acum, în 2020. Aproximativ 60% din afacerile care au închis în timpul pandemiei nu se vor redeschide niciodată, iar restaurantele au suferit cel mai mult, potrivit datelor de la Yelp.
„Restaurantul a fost un omagiu adus mamei mele și totul mergea excelent până în martie, când am fost nevoiți să închidem”, a adăugat proprietarul.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2020/2/26/a71bf0038fd4cb0bbb4d0a3532c83ae2.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/07/f476654d96f593002e286cd28c53411b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/07/7cec5c8b7e136e8bb9ec55ff78b12b0b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/07/1f6a7ab61415da76d61c49b351634a7e.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/07/391b5f33695f236496a55b77490df4f7.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2020/6/08/c6cfd95eb4f3d84168360108d3c07065.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/2021/3/04/7c33aee2f9d5e41ca7d34f53068bc778.jpg)