MENIU CAUTĂ

Un colț de Rai! Imagini superbe cu «Mica Elveție» din Banatul Montan

Distribuie

Un loc desprins parcă din basme este una dintre frumusețile naturale ale țării pe care turiștii care vizitează Banatul Montan nu ar trebui să o rateze. Este vorba de stațiunea Poiana Mărului, din județul Caraș-Severin, așezată într-un amfiteatru natural sub formă de potcoavă.

Oamenii locului îi spun acesti colț de Rai ”Mica Elveție”, demunire pe care și-a câștigat-o datorită peisajelor de vis ce pot fi admirate. Mai mult, în pădurile din zonă se întâlnește un fenomen special: întinerirea prin aeroionizare negativă și aerosoli naturali, scrie PressAlert.ro.

Recent, administratorii paginii de Facebook Munții Banatului au publicat o serie de imagini de-a dreptul spectaculoase în Poiana Mărului, realizate de la înălțime. Fotografiile au devenit, în scurt timp, virale, fiind distribuite pe rețeaua de socializare de sute de ori. În imagini poate fi admirat barajul și Lacul de acumulare ”Poiana Mărului”, înconjurate de păduri, iar în fundal se văd Munții Țarcu, care încă mai sunt acoperiți de zăpadă.

Lacul de acumulare ”Poiana Mărului” este amplasat pe râul Bistra Mărului, la o distanţă de aproximativ 25 de kilometri de localitatea Oţelul Roşu, într-un decor pitoresc minunat. Potrivit cercetătorilor francezi, aerul din Poiana Mărului este mai curat chiar şi decât cel din zona Cascadei Niagara. Asta pentru că ionizarea este de zece ori mai mare, fiind benefică pentru sănătate şi prevenind apariţia anumitor boli.

Foto: facebook/Munții Banatului

Citește mai multe despre Caraș-Severin, imagini și poiana marului pe Libertatea.

Comentarii