De Alina Guta,

Spitalul Municipal Huşi a fost sancţionat cu 25.000 de lei pe motiv că unitatea medicală nu dispune de un compartiment special pentru Pediatrie la Compartimentul de Primiri Urgenţe. Următoarea amendă ca valoare, în sumă de 20.000 de lei, a fost dată Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui deoarece nu a dus fetiţa de patru ani la Compartimentul de Primiri Urgenţe a spitalului huşean, ci direct la Secţia de Pediatrie, scrie Mediafax.

Pe lângă sancţiunile aplicate celor două unităţi sanitare, comisia de anchetă a mai amendat cu 2.000 de lei pe medicul pediatru Floreta Bianu, pe motiv că a internat copilul în Secţia de Pediatrie, fără a trece pe la Compartimentul de Primiri Urgenţe, aşa cum se procedează cu persoanele aflate în stare gravă.

De asemenea, directorul medical al Spitalul Municipal Huşi, medicul Emad Wassouf, a fost amendat cu 1.000 de lei, ca persoană direct răspunzătoare a desfăşurării activităţii medicale în unitatea sanitară.

Reprezentanţii comisiei de anchetă au refuzat să facă vreun comentariu în privinţa sancţiunilor aplicate.

Fetiţa de patru ani, din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti, a murit în 4 octombrie la Spitalul Municipal Huşi, la 40 de minute de la internare, iar părinţii acesteia acuză de malpraxis cadrele medicale. Copila a fost diagnosticată de către medicul de gardă cu „laringită acută, cu sindrom febril” şi a primit tratament cu antibiotic. Părinţii fetiţei cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a-i face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.
 
 

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie