Mergi direct la conținut »
Un deținut aflat în moarte cerebrală nu poate fi donator de organe. Motivul pur birocratic
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un deținut aflat în moarte cerebrală nu poate fi donator de organe. Motivul pur birocratic

Un deținut aflat în moarte cerebrală nu poate fi donator de organe. Motivul pur birocratic

Organele unui deținut aflat în moarte cerebrală nu pot fi prelevate deși familia și-a dat acordul. Medicii din Oradea se află într-o situație inedită întrucât un ordin al Ministerului Justiției interzice prelevarea de organe de la deținuți, cu excepția situației în care donarea se face pentru rude de până la gradul al patrulea.

De Mihai Niculescu,

În vârstă de 24 de ani, bărbatul din Sălajse afla după gratii din 2014, când a fost condamnat la 14 ani și jumătate pentru viol. Sâmbătă, acesta a fost găsit spânzurat de o țeavă, dar a fost salvat și dus la Spitalul Județean din Oradea. Două zile mai târziu, a fost declarat în moarte cerebrală, relatează bihon.ro.

Chiar dacă bunica deținutului și-a dat acordul și au fost contactate Administrația Națională a Penitenciarelor, Poliția și Agenția Națională de Transplant, prelevarea de organe nu a fost posibilă din cauza interdicției prevăzută într-un ordin al Ministerului Justiției.


Citește și: Un şofer este amendat la fiecare minut, din cauza vitezei excesive! Bucureștiul e pe locul întâi în topul amenzilor de circulație, în Covasna sunt cei mai puțini șoferi sancționați


 

Close
Închide
  Close