Radu Căliman a devenit singurul farmacist din Târgu Jiu, care mai prepară medicamente în laboratorul propriu. Tehnica a învățat-o de la mama sa, o farmacistă cu peste patru decenii de experiență.

Farmacistul gorjean îl ajută pe pacienți să aibă parte de un tratament adaptat în funcție de vârstă, boală și gravitate, scrie Impact în Gorj. Radu Căliman a absolvit, precum mama sa,, Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca și a urmat rezidențiatul în domeniul farmaciei generale.

Un farmacist din Gorj prepară medicamente în laborator. N-a renunțat de dragul tradiției

Experiența acumulată de-a lungul anilor l-a determinat să nu renunțe la tradiția preparării medicamentelor.

„Peste 95 % din farmacii au renunțat la activitatea de laborator și au dat altă destinație spațiului. În ceea ce ne privește, noi nu am dorit să renunțăm, lucrăm foarte mult, iar această activitate are și rol social. Cred că în acest moment, în oraș, suntem singura farmacie care mai prepară pulberi, adică divizează o concentrație mare la o concentrație mică și, mai ales, pentru copii, pentru sugari, facem această activitate care nu este foarte rentabilă, dar ne oferă satisfacție personală”, a declarat Radu Căliman, pentru sursa citată.

Farmacistul spune că, în ultimii ani, a devenit cunoscut, iar pacienții, care-i calcă pragul, ajung la el din recomandările altor persoane. Radu Căliman prepară produse pentru o varietate de afecțiuni, de la cele dermatologice, reumatice, la cele ginecologice.

„Cele mai multe preparate realizate de noi se adresează afecțiunilor dermatologice, însă preparăm și pentru alte afecțiuni cum ar fi ginecologice, reumatice, dar și altele care necesită forme terapeutice complexe (…) O bună parte din aceste preparate farmaceutice sunt adaptări ale unor produse care se dau și fără rețetă, cum ar fi formele farmaceutice topice pentru durerile diverse de tip reumatic, produse pe care noi le-am îmbunătățit mult și le putem certifica eficacitatea. Avantajul unui astfel de produs este că îl poți adapta la specificul pacientului, în anumite limite, dar și prețul. Este mult mai mic decât al produselor tipizate, deși acelea sunt făcute în serii mari”, a explicat farmacistul.

Radu Căliman practică această meserie de mai bine de 17 ani, în Târgu Jiu.

sursă foto: Impact în Gorj

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase