Tragedia s-a petrecut în fața casei de amanet Lee’s Pawn & Jewelry din St. Louis, a declarat comisarul John Hayden. Dorn, fost șef de poliție la secția din Moline Acres, s-a pensionat în 2007.

Momentul în care Dorn a fost omorât a fost transmis în direct pe Facebook și mai multe persoane au văzut imaginile înainte ca acestea să fie dezactivate de rețeaua de socializare.

“Tocmai am văzut un om murind în direct”, a scris pe Facebook senatorul Rasheen Aldridge.

O altă persoană a scris pe rețeaua de socializare că nimeni nu a intervenit să-l ajute pe bărbatul care își dădea ultima suflate pe trotuar, în schimb mai multe persoane au transmis imaginile pe Facebook.

Soția lui Dorn, Ann Marie, a spus pentru presa locală că soțul ei era prieten cu proprietarului magazinului de amanet și că a mers să verifice dacă totul e în regulă atunci când a pornit alarma.

Inclusiv președintele american Donald Trump s-a referit la decesul lui Dorn într-un mesaj pe Twitter.

St. Louis, la fel ca multe alte orase din Statele Unite, a fost scena unor proteste violente izbucnite după decesul lui George Floyd, bărbatul de culoare din Minneapolis, care a murit după ce un polițist a stat cu genunchiul pe gâtul său.

Alți polițiști sunt în stare gravă.

Un ofițer din Las Vegas a fost împușcat luni seară, când încerca să împrăștie protestatarii care forțau intrarea într-un cazinou. Alți patru polițiști au fost împușcați în St. Louis, chiar în fața unei secții de poliție. Ofițerii, cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani, au suferit răni care nu le pun viața în pericol.

Ad placeholder

Cel puțin cinci decese au avut loc în timpul protestelor violente, potrivit New York Times.

Citeşte şi:

A opta zi de proteste în SUA. Oamenii au sfidat interdicțiile și au ieșit pe străzi în mai multe orașe. 200 de arestări, la New York

Intenția lui Trump de a scoate armata împotriva manifestanților stârnește temeri la Pentagon și furie în opoziție: “Sunt cuvintele unui dictator”

Procedura de arestare care a dus la moartea lui George Floyd, interzisă în unele state americane, e uzuală în Minneapolis. 58 dintre cei imobilizați astfel și-au pierdut cunoștința

Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI