Mergi direct la conținut »
Un jurnalist turc, anti-Erdogan, va fi extrădat de România în Turcia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un jurnalist turc, anti-Erdogan, va fi extrădat de România în Turcia

Un jurnalist turc, anti-Erdogan, va fi extrădat de România în Turcia

Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, a fost ridicat miercuri dimineață de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis din Antalya, scrie publicația la care lucra jurnalistul.

Potrivit acestora, Kamil Demirkaya se află de doi ani în România împreună cu soția și copilul său de 10 ani. El avea un permis de ședere temporară, iar în luna noiembrie 2018 și-a depus actele pentru prelungirea acestuia, documentele aflându-se în curs de procesare.

Procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen, mai scrie Zaman România. Mandatul de extrădare a fost transmis autorităților române, iar miercuri dimineață, jurnalistul a fost ridicat din locuința sa. În cursul zilei, acesta urmează să fie dus la Parchetul General.

„Kamil Demirkaya și-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara”, transmite Zaman România, care adaugă că este alături de familia jurnalistului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și: Doctorul Ciomu al femeilor – După ce a uitat două foarfeci într-o femeie, chirurgul Ștefan din Constanța a cusut defectuos o pacientă, astfel încât „Trei ani nu am putut să fac nici măcar un control ginecologic”!


 

Close
Închide
  Close