UPDATE 11:20: O locomotivă, care conducea o garnitură de metrou în depoul subteran din Berceni, s-a lovit de un parapete. Circulația metrourilor nu a fost afectată. În urma incidentului, reprezentanții Metrorex au anunțat că a fost declanșată o anchetă internă.

„O locomotivă care conducea un tren de metrou în depoul subteran din Berceni s-a lovit de un parapete, într-o activitate de manevră. Trenul nu circula cu călători şi nu a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei. Pentru a stabili cauzele producerii evenimentului, se va declanşa o anchetă internă. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară conform graficului”, au precizat reprezentanții Metrorex.

Dumitru Șodolescu, directorul general al Metrorex, a explicat că un tren metrou s-a lovit de un parapete, în depoul Berceni, din cauza condițiilor meteorologice.

Este destul de prematur să vă spun ce s-a întâmplat. Nu l-am putut gara, din cauza condițiilor meteo. Trebuia garat afară. (…) Nu l-am putut gara afară din cauza gheții. Acum este în zona vestiarelor. Am difuzat toate informațiile și se desfășoară operațiunile. (…) S-ar putea să fie o manevră greșită. (…) Mecanicul prezenta o contuzie și preventiv a fost dus la Baltasar. (…) ISU a ajuns foarte repede și s-a ajuns la concluzia să fie transport la spital. Nu știu (cât experiență are mecanicul de locomotivă – n.red.), dar toți mecanicii de locomotivă sunt cu experiență. Nu știu (cât le va relua să repună trenul în circulație – n.red.). Circulația este normală”, a afirmat Dumitru Șodolescu, directorul general al Metrorex, sâmbătă, într-o intervenție la Antena 3.

Mecanicul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Bagdasar Arseni. Medicii spun că bărbatul a fost rănit ușor.


La fața locului intervine Detașamentul Special de Salvatori. Din primele informații, Mecanicul a fost rănit și primește îngrijiri într-o ambulanță SMURD.

Un metrou a sărit de pe șine la stația Berceni

 


Citește și André Rieu, interviu exclusiv pentru Libertatea: „Dacă am da fiecăruia un instrument muzical în locul unei arme, lumea ar fi un loc cu adevărat de trăit”