Mergi direct la conținut »
UPDATE: Anchetă în cazul metroului deraiat la Depoul Berceni. Mecanicul a fost rănit / FOTO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Anchetă în cazul metroului deraiat la Depoul Berceni. Mecanicul a fost rănit / FOTO

UPDATE: Anchetă în cazul metroului deraiat la Depoul Berceni. Mecanicul a fost rănit / FOTO

Accident grav, produs sâmbătă dimineață, la metroul din București. O garnitură, care gara la capăt de linie, a rupt parapetul de protecție la depoul de metrou Berceni, iar două vagoane au sărit de pe șine și sunt suspendate la aproape doi metri înălțime, față de nivelul terasamentului.

UPDATE 11:20: O locomotivă, care conducea o garnitură de metrou în depoul subteran din Berceni, s-a lovit de un parapete. Circulația metrourilor nu a fost afectată. În urma incidentului, reprezentanții Metrorex au anunțat că a fost declanșată o anchetă internă.

„O locomotivă care conducea un tren de metrou în depoul subteran din Berceni s-a lovit de un parapete, într-o activitate de manevră. Trenul nu circula cu călători şi nu a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei. Pentru a stabili cauzele producerii evenimentului, se va declanşa o anchetă internă. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară conform graficului”, au precizat reprezentanții Metrorex.

Dumitru Șodolescu, directorul general al Metrorex, a explicat că un tren metrou s-a lovit de un parapete, în depoul Berceni, din cauza condițiilor meteorologice.

Este destul de prematur să vă spun ce s-a întâmplat. Nu l-am putut gara, din cauza condițiilor meteo. Trebuia garat afară. (…) Nu l-am putut gara afară din cauza gheții. Acum este în zona vestiarelor. Am difuzat toate informațiile și se desfășoară operațiunile. (…) S-ar putea să fie o manevră greșită. (…) Mecanicul prezenta o contuzie și preventiv a fost dus la Baltasar. (…) ISU a ajuns foarte repede și s-a ajuns la concluzia să fie transport la spital. Nu știu (cât experiență are mecanicul de locomotivă – n.red.), dar toți mecanicii de locomotivă sunt cu experiență. Nu știu (cât le va relua să repună trenul în circulație – n.red.). Circulația este normală”, a afirmat Dumitru Șodolescu, directorul general al Metrorex, sâmbătă, într-o intervenție la Antena 3.

Mecanicul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Bagdasar Arseni. Medicii spun că bărbatul a fost rănit ușor.


La fața locului intervine Detașamentul Special de Salvatori. Din primele informații, Mecanicul a fost rănit și primește îngrijiri într-o ambulanță SMURD.

Un metrou a sărit de pe șine la stația Berceni

 


Citește și André Rieu, interviu exclusiv pentru Libertatea: „Dacă am da fiecăruia un instrument muzical în locul unei arme, lumea ar fi un loc cu adevărat de trăit”


 

 

Close
Închide
  Close