MENIU CAUTĂ
16 Apr. 2018 23:46

Un nor de praf saharian se află deasupra României, din 16 aprilie. Când va ieși din țara noastră

Distribuie

Un nor de praf saharian se află deasupra României, din 16 aprilie. Norul imens de praf saharian se află, începând de duminică seară (15 aprilie), deasupra Ungariei, iar luni, 16 aprilie a ajuns şi în România.

De altfel, maşinile orădenilor sunt deja acoperite cu o peliculă fină de praf, iar potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie ungare citate de presa maghiară, fenomenul se va resimţi în zonă până în cursul zilei de miercuri, 18 aprilie.

Fenomenul se va resimţi mai tare în cursul zilei de marţi, 17 aprilie, când concentraţia particulelor de praf şi nisip saharian va creşte în aer, urmând ca miercuri să se retragă, odată cu intrarea unui front de aer rece care va curăţa atmosfera.

Contactaţi de eBihoreanul, reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului Bihor spun că nu a existat o avertizare europeană despre fenomen, iar în prezent calitatea aerului se situează în parametri normali.

Nu mai departe de luna trecută, un ciclon cu praf saharian va aduce ninsoare portocalie peste România.

Iată cum s-a văzut în România ninsoarea portocalie! (GALERIE FOTO)CITEȘTE ȘI…  Editorial de Claudiu Săftoiu. Klaus Iohannis – pentru ultima oară scutul lui Kovesi 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii