Un nou centru de transfuzie sanguină în București. Primăria Capitalei va pune la dispoziția Ministerului Sănătății un teren din curtea Spitalului Filantropia

09 august 2017 14:26

Un nou centru de transfuzie sanguină în București, la Filantropia. Un teren din curtea Spitalului Filantropia va fi pus la dispoziția Ministerului Sănătății (MS) pentru realizarea unui nou centru de transfuzie sanguină al Capitalei, a declarat, miercuri, primarul general Gabriela Firea.

„Am primit rugămintea de la doamna director a Centrului de Transfuzii de Sânge din București de a pune la dispoziție un teren de o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați pentru a se construi un nou centru de transfuzii, deoarece acesta funcționează acum într-o clădire cu bulină roșie. În curtea Spitalului Filantropia, unde acum se află o clădire în ruină, vom pune la dispoziție această suprafață de teren Ministerului Sănătății, în scopul realizării noului centru de transfuzii al Capitalei”, a spus Firea, după ce a dat startul campaniei „O picătură de sânge poate salva o viață!”.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București, Doina Goșa, a menționat că instituția pe care o reprezintă funcționează într-o clădire care nu a fost consolidată.

„Știe toată lumea că noi funcționăm într-un bloc de locuințe care e construit de aproape 100 de ani, care nu a suferit niciodată o reabilitare tehnică, o consolidare, care nu are structură antiseismică pentru un cutremur de 7 grade, de exemplu, și ne imaginăm cu toții ce s-ar întâmpla dacă ar veni acest cutremur și centrul de transfuzie s-ar prăbuși cu personal cu tot”, a spus Goșa.

 • Este vorba despre sediul din strada Constantin Caracas nr. 2, Sector 1.
 • Tel:  031.405.36.60
  031.405.36.61
  031.405.36.62
 • www.ctsbucuresti.ro
  www.transfuzie.gov.ro
 • PROGRAM:
 • Primire donatori: L-V / 7.30-13.30
  Program caniculă: 7.30 – 11.00

„Centrul nou e absolut necesar și poate cu acest prilej rezolvăm problema și a talasemicilor, și a hemofilicilor”, a adăugat Goșa, citată de Agerpres.


CITEȘTE ȘI… Vica Blochina se mută definitiv din țară! Unde pleacă și de dragul cui a luat decizia radicală


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro