Sotia lui Petre Roman revine azi pentru cititorii “Libertatea” cu alte dezvaluiri despre relatia dintre ea si fostul premier care a plecat brusc de acasa. “Un om serios nu face asa ceva”, spune sotia despre plecarea sotului ei. Mioara povesteste cum l-a ajutat pe Petre Roman sa fie primul prim-ministru cu maniere occidentale de dupa 1990.
Mioara nu va uita niciodata zilele tulburi din 1990. “Erau multe ajutoare si eu am insti-tutionalizat acordarea acestora. In anul acela au venit duci, printese, chiar si nevestele Beatles-ilor si au am infiintat cu aceste personalitati primele asociatii umanitare din Romania”.
„I-am luat din spinare o gramada de probleme”
Mioara spune ca ea s-a ocupat de protocolul primirii persoanelor de rang inalt: “I-am luat din spinare o gramada de probleme”. Sotia fostului premier sustine ca l-a ajutat si ca jurnalist. “Il anuntam de ceea ce urma sa se intample. I s-a parut ca exagerez, ca-l dezinformez si ca serviciile il informau corect si mi-a spus sa nu mai umblu cu prostii. Odata chiar Oana, care avea 13 ani, l-a anuntat de ceea ce i se pregatea, pentru ca trecuse prin parcul Cismigiu si aflase ca a doua zi, pe 12 ianuarie 1990, i se pregatea o demonstratie. El nici nu a luat-o in seama, dar chiar atunci a avut loc o incercare de rasturnare a lui Petrica”, si-a amintit Mioara.
Ea vede rolul unei sotii de demnitar tocmai in protocol. “Te apropii de oameni, ti-i faci prieteni, contezi pe ei, ai cui sa dai telefon”, explica ea la ce foloseste sa ai o prezentare buna in fata oficialilor straini.
Cat despre proiectele de viitor ale lui Petre, care vrea sa faca o coalitie a stangii, Mioara spune ca l-ar putea ajuta, dar daca acum a intervenit acest eveniment “absurd”, nu mai este cu putinta. “Nu va reusi, pentru ca nu vrea Iliescu”, a prezis Mioara esecul planurilor politice ale sotului ei.
Fiica cea mare nu vrea sa se implice
Catinca Roman (foto), fiica cea mare a familiei Roman, a declarat pentru ziarul Libertatea: “Nu am mai vorbit cu tatal meu de doua zile. De cand a plecat de acasa ne-am auzit de cateva ori la telefon, insa am incercat sa nu ma implic, pentru ca in fond aceasta e problema parintilor mei. Nu stiu unde locuieste tatal meu acum. Incerc sa o sprijin pe mama cat pot, pentru ca e socata de ce i se intampla”.
Petre, Carmen este iubita ta?
Brusca decizie a lui Petre Roman de a pleca de acasa a luat prin surprindere pe toata lumea. Exista insa si cateva persoane care zambesc cu subinteles si care sustin ca stiu motivul. Unul vechi de cand lumea – iubirea.
Conform unor surse, Petre Roman ar avea de mai mult timp o relatie extrem de pasionala cu o superba bruneta, de 29 de ani, pe nume Carmen, in compania careia si-ar fi petrecut Craciunul, la Hotelul Economat din Sinaia, situat chiar langa Hotelul Peles. Aceleasi surse vorbesc ca iubita lui Petre Roman i-ar fi daruit acestuia un baietel.
Simple barfe sau adevarul gol-golut? Doar Petre Roman poate raspunde la intrebare.
Scuza barbatilor de aceasta varsta este „sindromul de andropauza”
Am cerut parerea psihologului Ioana Mihaela Radu, de la clinica Puls, pentru a ne explica eventualele motive care ar fi putut duce la gestul lui Petre Roman. “Pentru un barbat cu o casnicie indelungata, motivele unui divort pot fi multiple. Incepand de la criza existentiala, nehotarare in privinta luarii unei asemenea decizii din pricina unor factori conjuncturali, aparitia unor evenimente traumatizante sau plecarea copiilor de acasa. Toate pot constitui factori declansatori”. Unii barbati pot dezvolta un sindrom depresiv, bazat pe neimpliniri de ordin familial, sau pot avea stari anxioase, tensionate, din pricina pensionarii, insa in cazul domnului Petre Roman e exclusa aceasta varianta.
„Gandul divortului poate sa fi incoltit mai de mult”
”Mai exista si varianta ca gandul divortului sa fi incoltit mai de mult dar poate ca tocmai acum a aparut factorul determinant. Poate acum s-a intamplat ceva care a umplut paharul, poate ca motivele s-au strans in timp”, sustine psihologul. Scuza sub care se ascund dramele familiale la barbatii de aceasta varsta poarta deseori un nume general: “sindromul de andropauza”.”Aceasta criza ii afecteaza, in general, pe barbatii cu studii medii. In cazul unui politician nu se pune astfel problema deoarece ar presupune frustrari, neimpliniri, or, un politician e o personalitate care, pe un plan sau altul, tot isi atinge scopurile, deci nu se poate simti total frustrat”, afirma psihologul.