De Dragoș Tănase,

Din greşeală, operatorul nu a modificat mesajul şi l-a transmis cu codul roşu, potrivit șefului său, șeful ISU „Dobrogea” al judeţului Constanţa, colonel Daniel Popa.

„Am sancţionat disciplinar ofiţerul de serviciu, cu mustrare scrisă, va avea repercursiuni vizavi de evaluarea anuală şi nu va putea participa la eventuale concursuri sau examene de promovare într-un viitor apropiat sau semi-îndepărtat. În plus, vom reinstrui personalul”

Șefului ISU „Dobrogea” al judeţului Constanţa, colonelul Daniel Popa

După transmiterea în mod greşit a avertizării Ro-Alert, ISU Constanţa a revenit cu precizări și și-a cerut scuze pentru eroare.

„Judeţul Constanţa este sub avertizare nowcasting de vreme severă de cod portocaliu. Mesajul pentru ‘cod roşu’ a fost o greşeală pentru care ne cerem scuze. Se vor lua măsuri . Oficial, în acest interval suntem sub avertizare de Cod portocaliu. Era prestabilit pe cod roşu de la cel anterior”

Mesajul ISU „Dobrogea” al judeţului Constanţa, pentru Cosntanța:

Mai mult, prin Ro-Alert s-a transmis sâmbătă o avertizare de vreme rea în judeţul Constanţa, pentru intervalul 18.35-19.30, ea fiind însă primită de cetăţeni după ce începuse furtuna.

„Într-adevăr, există un timp de la primirea de la ANM şi transmiterea de către noi, operatorului îi ia în jur de cinci minute pentru redactare”

Șeful ISU „Dobrogea”, colonel Daniel Popa:

Vântul puternic a doborât zeci de copaci peste maşini şi a smuls acoperişuri, iar mai multe străzi au fost inundate, sâmbătă seară, în urma unei furtuni care s-a produs în municipiul Constanţa, fiind afectate şi alte câteva localităţi din judeţ.

Aseară, un copil de 9 ani din Tulcea a murit după ce căruţa în care se afla a fost luată de viitură. Doi adulți și un alt copil s-au salvat la timp.

Citeşte şi:

IGSU le recomandă oamenilor să nu dezactiveze primirea mesajelor RO-ALERT și să nu sune la 112 pentru a semala defecțiuni

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime
HOROSCOP
Horoscop 1 iunie 2020. Balanțele au probleme în relația de cuplu, Racii au intuiția la cote maxime