MENIU CAUTĂ
30 Ian. 2018 21:48

Un orășel din Italia vinde case la prețul de un euro

Distribuie

Cei care și-au dorit să dețină o casă într-un orășel italian pot să-și vadă visul cu ochii. În zona Ollolai, aflată în zona montană a regiunii Barbagia, aflat pe insula Sardinia, casele se vând la prețul de ... un euro.

Ollolai este un sat despins parcă din vederi. Cu toate acestea, zona are o mulțime de locuințe abandonate. Astfel, pentru a rezolva această situație, autoritățile locale au făcut un plan pentru a atrage investitori: au scos la vânzare locuințe la prețul de doar un euro. Desigur, sunt mai multe condiții. Una dintre ele este legată de faptul că noii proprietari sunt nevoiți să investească în renovarea locuințelor, iar acest lucru ar putea să fie costisitor. Mai precis, costurile ar putea să depășească 250.000 de dolari.

Chiar și așa, autoritățile speră să rezolve situați, înainte ca Ollolai să devină un „oraș-fantomă”.  În ultimii 50 de ani, populația lui Ollolai a scăzut de la 2.250 la 1.300.

„Ne mândrim cu originile noastre preistoriceSalvarea tradițiilor noastre unice, înainte ca ele să zacă în uitare, este cruciada mea. Mândria față de trecutul nostru este forța noastră. Întotdeauna am fost oameni buni și nu vom lăsa orașul să moară”, a spus primarul din Ollolai, Efisio Arbau.

El a afirmat că au fost vândute deja trei case, dar și că a primit sute de oferte din toată lumea. Planul oficialilor din Ollolai a mai fost încercat, recent, tot în Italia.


Citește și: EXCLUSIV / Vedetele Epocii de Aur, Stela Enache și Marina Florea, în cel mai mare turneu de după 89. E proiectul lui Fuego!


Citește mai multe despre Italia, locuinte și Sardinia pe Libertatea.

Comentarii