Ministrul de interne de la Caracas a anunțat că Fernando a murit printr-un mesaj postat pe Twitter. Acesta spune că politicianul care fusese închis vineri sub acuzația de implicare în explozia a două drone la o paradă militară la care asista preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, la începutul lui august, a sărit pe ferestra clădirii SEBIN, potrivit Agerpres.

„În momentul în care urma să fie dus în instanţă, în timp ce era în sala de aşteptare a SEBIN, a sărit pe fereastra clădirii şi a căzut, provocându-şi moartea”, a scris ministrul Nestor Reverol.

Versiunea procurorului general Tarek Saab este asemănătoare cu cea a ministrului. El a declarat la televiziune că Alban a cerut să meargă la toaletă şi a sărit pe fereastra de acolo.

Partidul din care făcea parte Alban, Primero Justicia, a acuzat autoritățile de asasinat, susținând că politicianul a fost arestat din cauza declaraţiilor făcute luna trecută la Adunarea Generală a ONU de la New York, unde a denunţat încălcarea drepturilor omului în Venezuela.

„Cu mare durere şi dorinţă de dreptate spune poporului Venezuelei (…) că consilierul Fernando Alban a fost ucis în mâinile regimului lui Nicolas Maduro”, arată un comunicat al partidului, fără a oferi dovezi sau detalii despre presupusa crimă.

O delegaţie a partidului Primero Justicia a mers la SEBIN pentru a cere răspunsuri despre moartea lui Alban. Opoziţia afirmă că în Venezuela există sute de deţinuţi politici, închişi sub acuzaţii false pentru a descuraja dizidenţa. Autorităţile neagă acuzațiile.


George Țucudean, cel mai bogat fotbalist din România: „Bani am, titluri am, familia e frumoasă”. Ce își mai dorește


 

În 2005 mergea la "Din Dragoste", după ce își înșelase soțul cu 2 bărbați. Uluitor ce s-a aflat acum, după 14 ani VIDEO
GSP.RO

În 2005 mergea la "Din Dragoste", după ce își înșelase soțul cu 2 bărbați. Uluitor ce s-a aflat acum, după 14 ani VIDEO