Mergi direct la conținut »
Un polițist din București a fost arestat pentru luare de mită. I-ar fi cerut bani unui afacerist pentru a-i elimina concurența
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un polițist din București a fost arestat pentru luare de mită. I-ar fi cerut bani unui afacerist pentru a-i elimina concurența

Un polițist din București a fost arestat pentru luare de mită. I-ar fi cerut bani unui afacerist pentru a-i elimina concurența

Oliver-Adrian Ristea, un ofițer al Poliției Capitalei, a fost arestat pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat că a cerut mită unui afacerist pentru a opri în trafic mașinile care transportă marfă contrafăcută. Astfel, ar fi eliminat concurența omului de afaceri, susțin procurorii DNA.

Ofițerul de Poliție, care lucrează în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, a fost reținut, luni, pentru 24 de ore. Oliver-Adrian Ristea este acuzat de comiterea a două infracțiuni de luare de mită, dintre care una dintre acestea în formă continuată.

Marți, polițistul a fost prezentat Tribunalului Bucureşti care a admis propunerea procurorilor anticorupție de a-l aresta pentru 30 de zile.

În cursul lunii octombrie 2018, inculpatul Ristea Adrian-Oliver, în calitatea menţionată mai sus, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză) să-i remită, în două tranşe, suma de 1.500 de euro pentru ca, în temeiul atribuţiunilor de serviciu, să efectueze controale la mai multe magazine dintr-un centru comercial, în scopul eliminării concurenţei omului de afaceri. În scopul menţionat mai sus, la data de 05 noiembrie 2018, ofiţerul de poliţie a primit suma de 3.800 lei din cei 1.500 de euro pretinşi iniţial, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit anchetatorilor, controlul pentru care ofițerul a primit banii nu a putut fi efectuat până la sfârşitul anului 2018. Ristea Adrian-Oliver i-a cerut martorului să îi furnizeze informaţiile necesare pentru a putea opri în trafic autoturisme care transportă produse contrafăcute şi pntru a confisca marfa și a întocmi dosar penal deținătorului acestuia.

Poliţistul a propus acest mod de lucru deoarece, în cazul constatării unei infracţiuni flagrante, nu era necesară o aprobare prealabilă de la şeful său ierarhic. Omul de afaceri a fost de acord cu această variantă, iar în data de 10 ianuarie 2019, urmare a informaţiilor transmise, inculpatul a oprit în trafic un autoturism ce transporta produse contrafăcute şi a procedat la constatarea unei infracţiuni flagrante. Ulterior, ofiţerul de poliţie i-a spus omului de afaceri să-i transmită şoferului căruia i s-a întocmit dosar penal că, pentru a-şi rezolva “problema” trebuie să îi remită suma de 5.000 de euro, conform DNA.

Procurorii DNA susțin că omul de afaceri i-a spus ofeițerului că nu îi poate oferi decât 2.500 de euro. După mai multe negocieri, Oliver-Adrian Ristea s-a mulțumit cu această sumă pe care a primit-o pe 22 ianuarie 2019.

Într-un context similar, ofiţerul Adrian-Oliver Ristea a oprit altă maşină şi a cerut de la pasageri 4.000 de euro.

În urma negocierilor purtate, inculpatul a fost de acord să primească suma de 1.500 de euro. În aceeaşi zi, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, ofiţerul de poliţie a primit 1.000 euro din suma pretinsă iniţial, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.Restul de bani urma să-i fie remis inculpatului în cursul aceleiaşi zile”, a mai precizat DNA.


Citește și Trei bebeluși decedați cu infecție intraspitalicească la Suceava, în 2016, și un dosar peste care s-a lăsat tăcerea. Nici măcar expertiză medico-legală în 2 ani și jumătate! Răspunsul incredibil al procurorilor


 

Close
Închide
  Close