Mergi direct la conținut »
Un preot din Botoşani este acuzat că a bătut un elev la ora de Religie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un preot din Botoşani este acuzat că a bătut un elev la ora de Religie

Un preot din Botoşani este acuzat că a bătut un elev la ora de Religie

Copilul de 11 ani, din satul Baranca, judeţul Botoşani, ar fi fost bătut de profesor, în timpul orei de Religie, pentru că a refuzat să se închine. Elevul a ajuns acasă cu răni la cap, iar părinții minorului au sunat la 112. Cazul este cercetat în prezent de poliție, conducerea școlii și de Mitropolia Moldovei.

De Andreea Radu,

Mai mulți elevi au asistat la momentul de la ora de Religie și au povestit familiilor lor ce s-a întâmplat. Mama copilului a povestit că băiatul ei a fost găsit de un vecin pe marginea drumului, plin de sânge, și adus acasă, potrivit stirileprotv.ro.

„A venit fetiţa după mine să îmi spună că preotul de la Dorohoi, de religie, l-a bătut. I-a rupt urechile şi e plin de sânge. Au venit colegii de la şcoală şi cu părinţii şi mi-au spus că l-a prins şi l-a izbit cu capul de perete, l-a prins de urechi şi îl ţinea în sus şi îl izbea cu capul de perete”, a spus mama băiatului.

Părinții elevilor din aceeași clasă cu băiatul au confirmat cele întâmplate. 

„Profesorul de religie. I-au pus forţat să facă cruce, să scrie una-alta şi ei nu au vrut”, a spus mama unui elev. Un alt părinte a povestit că toți copiii erau terorizați de profesor pentru că acesta îi punea să spună mai multe recitale ortodoxe.

Mama copilul a apelat serviciile de urgență, iar elevul a fost dus la spital. Medicii au constatat că minorul are mai multe traumatisme și au decis internarea lui.

Autoritățile au fost sesizate cu privire la acest caz.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Nicoleta Federciuc, a transmis că poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

De asemenea, conducerea școlii a demarat o anchetă disciplinară, iar Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-a autosesizat în acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, preotul-profesor de Religie riscă să-i fie retras dreptul de a preda.

Foto: Captură Video stirileprotv.ro


Mărturisirile unei mame al cărei copil este diagnosticat cu Asperger. “Îl iau în brațe și îi spun: «Nu-i nimic, ne luptăm împreună cu monstrul»”


Close
Închide
  Close