Mergi direct la conținut »
Un profesor din Arad a primit bursă de excelenţă din partea guvernului mexican
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un profesor din Arad a primit bursă de excelenţă din partea guvernului mexican

Un profesor din Arad a primit bursă de excelenţă din partea guvernului mexican

Liviu Sevastian Bocîi, un profesor arădean de la de la Universitatea Aurel Vlaicu, este singurul din România care a primit bursă de excelenţă din partea guvernului mexican.

De Bogdan Coroamă,

Singurul profesor român cooptat în programul special de burse de excelenţă al Guvernului Republicii Mexic pentru străini este un arădean, Liviu Sevastian Bocîi, profesor universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Facultatea de Inginerie.

Dubla sa experienţă în Mexic, la două dintre cele mai importante universităţi i-a oferit nu doar o experienţă didactică extraordinară, ci a şi deschis calea unor oportunităţi de colaborare la nivel instituţional între universitatea de stat din Arad şi Universitatea Politehnica din Puebla.
Cu un CV impresionant, profesorul arădean a fost acceptat pentru a doua oară ca bursier în cadrul programului guvernamental. Ce a contat cel mai mult? Poate recomandările şi evaluarea pozitivă, scrie www.glsa.ro, de care s-a bucurat după prima vizită în calitate de profesor invitat la Institutul Tehnologic din Monterrey, aprecierea din partea studenţilor şi a corpului academic, seriozitatea cu care a muncit din august şi până în decembrie 2014 la acest institut.

„Se munceşte cu foarte multă seriozitate acolo, au un sistem foarte bine organizat, unde se respectă regulile, unde fiecare ştie ce are de făcut şi o face cu multă seriozitate. Cu siguranţă de la sistemul universitar mexican avem de învăţat multe lucruri”, a punctat profesorul Bocîi.

Şi, cu siguranţă, a mai contat şi pasiunea profesorului arădean pentru această ţară, pe care o consideră a treia sa patrie după România şi Spania. „O ţară cu oraşe magice de care m-am îndrăgostit şi unde m-aş întoarce oricând, cu oameni minunaţi de care am rămas legat şi pe care sper să mai existe oportunitatea de a-i întâlni”, a mărturisit profesorul arădean.

Sursa foto: www.glsa.ro

Close
Închide
  Close