Mergi direct la conținut »
Un profesor din Moreni predă geografia în versuri. „O să învățăm, măi frate,/ (,,,)Că orașe, mări și state / S-au mutat în altă parte”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un profesor din Moreni predă geografia în versuri. „O să învățăm, măi frate,/ (,,,)Că orașe, mări și state / S-au mutat în altă parte”

Un profesor din Moreni predă geografia în versuri. „O să învățăm, măi frate,/ (,,,)Că orașe, mări și state / S-au mutat în altă parte”

Un profesor din Moreni predă geografia în versuri pentru a-i ajuta pe elevi să rețină mai ușor material. De această dată, Ion Busuioc a scris o poezie inspirată de greșelile publicate în manualul de geografie pentru clasa a VI-a.

Profesorul Ion Busuioc predă geografia de 17 ani. Din 2003 este cadru didactic la Liceul Teoretic „I.L. Caragiale” din Moreni, unde și-a obișnuit elevii cu o metodă inedită de predare: geografia în versuri, scrie Gazeta Dâmboviței.

Ion Busuioc a scris o poezie, inspirat fiind de greșelile din manualul de geografie pentru elevii de clasa a VI-A, editat la Editura Didactică și Pedagogică.

Iată poezia pe care profesorul de geografie a publicat-o pe Facebook:

La clasa a VI-a o să fie…cea mai tare geografie!

Autor: prof. Ion Busuioc

În anul care-o să vină,

Facem noi o geografie…

Una nouă, de-aia fină,

Cum a fost n-o să mai fie.

 

O să învățăm, măi frate,

Așa cum scrie și-n carte,

Că orașe, mări și state

S-au mutat în altă parte.

 

Că Turnu de Teleorman

Este-acum pe la Drobeta,

Că sudul de la Sudan

Nu e stat, să moară Veta!

 

Marea Roșie a murit,

De-aia este Marea Moartă…

Asuncion…l-am găsit,

E-acum insulă pe hartă!

 

Diavolul tasmanian

Este-acum în Vanuatu,

Hai că nu moare un an,

Că și-a schimbat habitatu.

 

Și mai adăugăm noi,

Ce nu scrie-n manual…

Exemplu: la oi și boi

Suntem 1 mondial.

 

Și de vom greși vreodată

Spunând ceea ce-i corect,

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei
Recomandări

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei

O să trecem în erată…

Că nimeni nu e perfect!

Ministerul Educației a anunțat că va trimite o erată în școli, după ce au fost descoperite numeroasea erori în manual. De exemplu, urnu Măgurele este greșit poziționat în locul Drobetei-Turnu Severin, pe harta care indică Traseul Dunării.  Marea Moartă este plasată pe hartă greșit, în loc de Marea Roșie. Harta nu reprezintă Sudanul de Sud, deși a devenit țară independentă din 2011 sau insula Ascension este greșit scrisă „Asuncion”, făcându-se confuzie cu capitala Paraguayului.


Citește și EXCLUSIV / PSD-iștii se așteaptă la incidente, la nunta fiului lui Liviu Dragnea. „Suntem pregătiți să facem față”


 

Close
Închide
  Close