Mergi direct la conținut »
Un rapsod a ajuns secretar de stat în Ministerul Culturii. Alexandru Pugna, vicepreședintele CJ Bistrița-Năsăud, e cunoscut pentru cântecul „Bate murgu din picior”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Un rapsod a ajuns secretar de stat în Ministerul Culturii. Alexandru Pugna, vicepreședintele CJ Bistrița-Năsăud, e cunoscut pentru cântecul „Bate murgu din picior”

Un rapsod a ajuns secretar de stat în Ministerul Culturii. Este vorba despre Alexandru Pugna, vicepreședinte al PSD și al Consiliului Județean Bistrița Năsăud. În vârstă de 55 de ani, Pugna este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică populară din județul Bistrița-Năsăud. Astfel, el calcă pe urmele lui Ion Dolănescu și ale Irinei Loghin care, de pe scenă, au ocupat funcții de demnitate publică în Parlament.

De Raluca Nechiti,

Alexandru Pugna încearcă de mai bine de 5 ani să ajungă la București, dar până acum nu a reușit. La alegerile parlamentare din 2012, a obținut mai multe voturi în decât liderul PDL Ioan Oltean, dar a pierdut la redistribuire fotoliul de deputat.

Nici la alegerile de anul trecut nu a reușit să devină parlamentar, însă zilele acestea premierul României a semnat ordinul prin care Alexandru Pugna a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale.

„Mă tentează această nouă parte, de identitate națională în mod deosebit. Pentru patrimoniul cultural material s-au făcut lucruri în ultimi ani, este adevărat că nu suficiente, pentru partea de patrimoniu cultural nematerial s-a făcut și mai puțin. Ne pregătim anul viitor pentru centenarul Marii Uniri și va fi mult de muncă” a declarat Alexandru Pugna.

Un rapsod a ajuns secretar de stat în Ministerul Culturii. Alexandru Pugna va face parte din echipa lui ministrului Ionuț Vulpescu

Noul secterar de stat are la dispoziție 15 zile în care să decidă dacă va rămâne la Minister sau își păstrează funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

În vârstă de 55 de ani, Alexandru Pugna este originar din comuna Căianu Mic și este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din Bistrița-Năsăud. El a intrat în politică în 2000 și este la al doilea mandat ca vicepreședinte al CJ BN.

Nu este prima oară când intepreții de muzică populară ajung în funcții publice. Ion Dolănescu a fost deputat de Ilfov în legislatura 2000 – 2004, ales pe listele Partidului România Mare. Aceeași formațiune a propulsat-o în Parlament și pe Irina Loghin, care a avut parte de două mandate. În legislatura 2000 – 2004, a fost deputat PRM de Dolj, iar mai apoi în 2004- 2008, a fost senator de Giurgiu din partea aceluiași partid.

Close
Închide
  Close