De Iulian Budușan,

Boston Dynamics a început să-și închirieze roboții Spot, asemănători cu câinii de companie, în septembrie 2019 și sunt deja la modă pe platforma de conținut video YouTube.

Adam Savage, fost gazdă „Mythbusters” și creator de conținut pe YouTube, a anunțat că va pune mâna pe un robot Spot în ianuarie și va petrece anul experimentând viața alături de acesta. Într-un videoclip postat săptămâna trecută, Savage a decis să ofere robotului Spot prima sa modificare.

Savage a construit, pe parcursul a cinci zile, ceea ce el a descris ca fiind un fel de trăsură din epoca victoriană și a petrecut cea mai mare parte a timpului proiectând un fel de ham, în fapt un sistem cu prindere în șuruburi, pentru ca robotul Spot să poată trage trăsura. Pentru a construi hamul a colaborat cu inginerul Seth Davis, șeful aplicațiilor de teren de la Boston Dynamics.

Savage a recunoscut, la începutul videoclipului, că a avut ambiția de a călători direct pe robotul Spot, însă acesta nu este echipat pentru a gestiona o sarcină utilă atât de mare.

La sfârșitul videoclipului, Savage îl ia pe Spot pentru o probă, iar robotul arată o forță de tractare impresionantă, deși se luptă cu o ușoară pantă a terenului, care pare să-l „obosească”.

Citeşte şi:

Aplicație românească pentru evitarea amenzilor GDPR

VIDEO | Imagini spectaculoase! Cum funcţionează o săgeată tranchilizantă! Experiment filmat cu încetinitorul

WhatsApp a trecut de două miliarde de utilizatori. Doar Facebook are mai mulți

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur