Mergi direct la conținut »
Un robot care ia decizii singur și recunoaște culori și imagini, creat de elevii din Târgu-Jiu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un robot care ia decizii singur și recunoaște culori și imagini, creat de elevii din Târgu-Jiu

Un robot care ia decizii singur și recunoaște culori și imagini, creat de elevii din Târgu-Jiu

O echipă de elevi din Târgu-Jiu a creat un robot care ia decizii singur și recunoaște culori și imagini.

Zece elevi ai Colegiului Naţional ”Ecaterina Teodoroiu” construiesc un robot cu care vor participa, în martie, la Competiţia Naţională de Robotică “First Tech Challenge” din Bucureşti, unde vor reprezenta Gorjul.

Echipa din Târgu-Jiu care ar putea reprezenta România în Statele Unite ale Americii se numeşte ”Technogods” şi este formată din nouă băieţi şi o fată, toţi fiind elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, la profilul matematică-informatică intensiv, conform Mediafax.

„Competitia First Tech Challenge, organizată de Statele Unite ale Americii, se desfăşoară în două etape. Prima etapă, etapa regională, va avea loc în lunile februarie şi martie, unde toate echipele sunt convocate la un concurs amical. Participarea echipei Technogods este programată pentru data de 3 martie, la Timişoara. Acolo vom avea şansa să vedem ce au facut celelalte echipe şi să testăm robotul pe o arenă oficială. Apoi, a doua etapă este cea naţională, la Sala Polivalentă, din Bucureşti, în perioada 23-25 martie”, a declarat, sursei citate, Mihaela Runceanu, director adjunct şi profesor de informatică al Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu.

Robotul construit de copii va trebui să ia decizii singur pentru o perioadă limitată de timp, să recunoască anumite culori şi să aşeze cuburi într-o anumită structură stabilită la începutul concursului.

Trei din cele 90 de echipe din România se vor califica la competiţia organizată, la nivel internaţional, de Statele Unite ale Americii.


Citește și: EXCLUSIV / Femeia din spatele imaginii perfecte a mireselor din showbiz. Gabriela Firea și Andreea Berecleanu s-au lăsat pe mâna ei

Close
Închide
  Close