De Simona Josan,

Cristian Ivan, un român de 42 de ani, stabilit în Germania şi îndrăgostit de Iran, şi-a imprimat pe rulota cu care cutreieră lumea, alături de familia sa, inscripţia “Iranul e minunat”. Ajuns în Londra, acesta a parcat vehiculul în faţa Muzeului de Ştiinţă, după ce copiii şi soţia lui, o franţuzoaică pe nume Audrey, şi-au dorit să viziteze in- stituţia.
La scurt timp, locul a fost împânzit de agenţi de securitate care, îngrijoraţi de mesajul de pe dubiţă, au evacuat muzeul şi au închis străzile. Au spart geamurile maşinii şi au luat la puricat fiecare colţişor. Cum nu au găsit nimic suspect, au ridicat alerta de securitate şi au decis, două ore mai târziu, să dea drumul circulaţiei.
“Se pare că au fost nişte anunţuri în Muzeul Ştiinţei prin care era chemat proprietarul camionului, dar eu nu le-am auzit. Eram alături, la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Fiul meu, Lucas, are 8 ani. Îi plac dinozaurii şi a vrut să vizităm mai întâi Muzeul de Ştiinţe ale Naturii”, a explicat Ivan pentru BBC.

Lumea, «sala de clasă» a copiilor

Stabilit în Germania, Ivan îi educă pe cei doi copii ai săi, Lucas (8 ani) şi Emilia (5 ani), printr-o metodă inedită, numită “road schooling”. Astfel, câteva luni pe an, Cristian, Audrey şi micuţii circulă cu rulota prin lumea întreagă, iar vizitarea muzeelor face parte din acest tip de educaţie. Până acum, familia a călătorit în Asia, Europa sau Africa, iar cei mici vorbesc cinci limbi străine. Au ajuns, evident, şi în Iran şi a fost… dragoste la prima vedere, pentru că, povesteşte românul, este ţara unde ei se simt cel mai bine.
Depăşind bariera prejudecăţilor în privinţa acestui loc, el a decis să pornească o campanie în favoarea Iranului, vopsindu-şi rulota cu mesajul “Iranul e minunat”, tocmai pentru a schimba percepţia asupra acestui colţ de lume. Iniţiativa sa a fost pe punctul de a fi răsplătită de administraţia de la Teheran, însă Ivan susţine că a refuzat banii pentru că, deşi respectă poporul iranian, nu este de acord cu politicile guvernamentale.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite