Mergi direct la conținut »
Un român e erou la Paris! Și-a riscat viața pentru a salva un om: "Am făcut un gest de umanitate!"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un român e erou la Paris! Și-a riscat viața pentru a salva un om: "Am făcut un gest de umanitate!"

Un român e erou la Paris! Și-a riscat viața pentru a salva un om: „Am făcut un gest de umanitate!”

Un tânăr din Zalău, județul Sălaj, i-a acordat primul ajutor unui șofer francez care a provocat un teribil accident rutier, zburând cu mașina peste delimitatorul înalt de peste un metru dintre sensurile de mers.

Adrian Mica, un tânăr de 25 de ani din Zalău, care lucrează ca șofer în Franța, mergea la volanul autoutuilitarei sale joi după amiază, pe A4, în apropierea Parisului, când a observat accidentul, a dezvăluit sportulsalajean.ro.

Un Renault, condus de un șofer care a adormit la volan, a  lovit din spate un camion care transporta butelii. Din impact, buteliile au zburat pe stradă, iar mașina Renault a zburat peste parapetul de un metru care delimitează sensurile de mers, ajungând pe contrasens.

„I-am zis să-și serbeze ziua de naștere pe 18 octombrie”

Adrian Mica a oprit și, deși era un risc imens de explozie a buteliilor care s-au împrăștiat pe drum, s-a dus să-i acorde primul ajutor șoferului din Renault.

„Când am observat grozăvia, m-am dus repede la maşina ce zburare pur și simplu peste parapetul care delimita autostrada. M-am asigurat că nu are dureri la spate, căci răni vizibile nu avea deloc, nici măcar un strop de sânge, doar o arsură pe mână de la airbag. Apoi, am luat borna de pe baterie să nu existe pericol de explozie.

I-am zis că e ziua lui norocoasă că la ce accident a fost e aproape imposibil să rămâi teafăr!? Chiar i-am zis ca de acum încolo să îşi sărbătorească ziua de naștere pe data de 18 Octombrie, deoarece s-a născut a doua oară! Până la urmă, am făcut un lucru banal, un lucru firesc.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Sunt un om simplu, care am fost martor la un accident și am vrut să ajut. Asta ţine de umanitate”, a declarat Adrian Mica pentru Ştiri din Sălaj.

Adrian Mica s-a căsătorit în această vară cu o fostă handbalistă, care ani la rând a evoluat la CSS Zalău. Cei doi tineri s-au stabilit undeva la periferia Parisului.

Și în Italia, un român a făcut un gest în trafic care i-a adus statutul de erou.


EXCLUSIV/Omul cu două fețe. Preotul-polițist Bogdan Nițu are Biblia într-o mână și Codul Penal în alta – FOTO

Close
Închide
  Close