Mergi direct la conținut »
Un român a murit în condiții suspecte, la pescuit în Italia. Prietenul său, tot român, e cercetat pentru omor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un român a murit în condiții suspecte, la pescuit în Italia. Prietenul său, tot român, e cercetat pentru omor

Un român a murit în condiții suspecte, la pescuit în Italia. Prietenul său, tot român, e cercetat pentru omor

Tânărul de 30 de ani a murit, după ce barca cu care era la pescuit s-a răsturnat pe un canal din regiunea italiană Padova. Prietenul, care îl însoțea, este acuzat că nu a chemat imediat ajutoarele, ci ar fi așteptat să se facă ziuă ca să dea alarma.

Gheorghe Bălan venise în Italia ca muncitor sezonier. În noaptea de 8 spre 9 octombrie, bărbatul a mers la pescuit împreună cu prieten, tot român, pe un canalul Fratta din Merlara, conform rotalianul.

La un moment dat, barca în care se aflau bărbații s-a răsturnat. Gheorghe Bălan s-a înecat, iar trupul său a fost recuperat ziua următoare de scafandri.

Adrian, prietenul cu care bărbatul se afla în aceeași barcă la pescuit, este cercetat de autoritățile judiciare. În apărarea sa, românul de 37 de ani a spus că a încercat să-și salveze prietenul, însă nu a reușit pentru că Gheorghe Bălan a fost luat repede de ape.

În schimb, anchetatorii italieni îl acuză pe Adrian că nu a chemat imediat ambulanța și carabinierii, ci așteptat să se facă ziuă pentru a da alarma.

Drept urmare, Adrian este acuzat că nu i-a acordat primul ajutor și este cercetat pentru omor din culpă, scrie polesine24.it. Românul a mărturisit că nu a reușit să reacționeze deoarece a fost îngrozit de ceea ce se întâmplase.

Pompierii au intervenit împreună cu o echipă de scafandri care l-a găsit pe Adrian, românul care a supraviețuit, fiind purtat de ape la un kilometru de la locul accidentului.

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan
Recomandări

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan

Salvatorii au găsit apoi cadavrul lui Gheorghe Bălan, românul care s-a înecat în canal. Tânărul de 30 de ani muncea în Italia ca lucrător sezonier și era tatăl unui copil mic.

Presa din Italia a scris și despre un român care s-a îmbătat, apoi și-a urmărit soția și cumnata pe stradă, cu un topor în mână. De asemenea, în septembrie, un român de 26 de ani a fost găsit mort într-un canal de irigații din Italia.


Citește și INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Statistica înfiorătoare, care nu-i preocupă pe șefii Justiției: 77 de prădători sexuali de copii condamnați fără închisoare, în ultimii doi ani!


 

Close
Închide
  Close