MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2018 12:13

Primul deces din cauza virusului West Nile, transmis de tânţari, în România

Distribuie

Un român a murit din cauza infecției cu virusul West Nile. Virusul West Nile a făcut prima victimă în România, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Este vorba de un bărbat de 79 de ani, care avea alte afecțiuni, pe care infecția le-a agravat.

Bărbatul de 79 de ani este din Galați și a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase în stare gravă, având, pe lângă semnele specifice meningitei, și alte complicații ale unor boli mai vechi de care suferea. Medicii au bănuit că este vorba despre boala transmisă prin înțepătura de țânțar, iar confirmarea a venit pe 3 august. Trei zile mai târziu, bătrânul a murit.

În sezonul 2018, în perioada 2.05.2018- 8.08.2018 s-au înregistrat 23 cazuri de infecție cu virusul West Nile, dintre care 11 cazuri  în săptămâna 1-8 august 2018. S-a înregistrat un deces.

Distribuția cazurilor confirmate pe genuri este următoarea: M/F= 16/7  iar raportul cazurilor pe mediide proveniență este R/U=13/7. În funcție de județul de expunere , cazurile au fost înregistrate în județele: Dolj(5), Olt(4), Iași (4), Brăila (2), Bihor (1), Bacău (1), Galați (1), Vrancea (1), Teleorman (1),  și București (1).

Recomandările pentru populație sunt următoarele:

  • Să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi
  • Să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor
  • Să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă
  • Să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei
  • Să îndepărteze recipientele de apă stagnantă și gunoiul menajer.

Citește și

6 zile de coșmar și un final de groază. Ginerele femeii moarte în curtea spitalului Alexandru Obregia a povestit pentru Libertatea calvarul ultimelor zile

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 14 decembrie 2018
Loading...
Comentarii