De Daniel Stanciu,


Duminică, Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T au destructurat un grup infracțional organizat specializat în achiziția de zeci de kilograme de droguri din afara țării, transportul lor în România și vânzarea pe piața națională.

Au fost reținuți un român de 44 de ani, doi cetățeni albanezi de 39 și 41 de ani și un grec de 47 de ani.

Pe 10 noiembrie, pe raza localității Mogoșoaia polițiștii au confiscat 60 de kg de cannabis ascuns în rezervoarele unui camion.

Valoarea drogurilor depășește 600 de mii de euro

Drogurile erau împachetate în 38 de saci de plastic. Camionul era condus de cetățeanul grec iar românul îl însoțea.

Captură de ecran din clipul D.I.I.C.O.T cu reținerea drogurilor

Odată cu oprirea autovehiculului, în aceeași zonă a mai fost oprită o mașină în care se aflau cei doi cetățeni albanezi. Mașina se presupune că ar fi însoțit transportul de droguri.

Pe lângă cele 60 de kg de cannabis au mai fost ridicate 8 telefoane mobile cu 8 cartele sim, sume de bani în valoare de 1.130 euro și 500 de lei și un pistol cu aer comprimat.

În urma cercetărilor s-a stabilit că drogurile au fost cumpărate din Spania.

Cei doi cetățeni albanezi și cetățeanul grec au fost reținuți de procurorul de caz D.I.I.C.O.T, urmând să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Infracțiunile de care sunt acuzați sunt trafic internațional de droguri de risc și constituirea unui grup infracțional organizat.

Cetățeanul român este cercetat sub control judiciar.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale

Citeşte şi:

Cea mai mare bază de reparaţii aeronave din Sud-Estul Europei, la Otopeni. TAROM AEROTECHNICS ar trebui să aibă peste 1.000 de angajaţi, însă proiectul este abandonat

Patru concluzii desprinse din primul tur al alegerilor prezidențiale despre profilul electoratului din România

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A omorât mai mulți copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente