Mergi direct la conținut »
Un român va coordona bugetele NATO

Colonelul-inginer Marius Cristian Gane a obținut funcția de președintele Comitetului NATO pentru bugete, una dintre cele mai importante funcții administrative din Alianța Nord Atlantică.

Gane va prelua funcția de la 1 septembrie și a obținut-o în urma unui proces de selecție care a început în urmă cu un an. Funcția este echivalentă cu cea de adjunct al secretarului general al Alianţei.

”Președintele BC are ca principal atribut prezidarea reuniunilor Comitetului, în formatele stabilite la nivel NATO (pentru bugetul militar și pentru bugetul civil), la care participă reprezentanții naționali provenind din statele membre. Rolul acestuia este acela de coordonator și facilitator al discuțiilor în vederea luării deciziilor pe subiecte specifice resurselor financiare comune NATO”, a transmis MApN, potrivit Profit.ro.

Selecția persoanei care ocupă această funcție se face în baza unei nominalizări a candidaților de către statele membre.

Potrivit MApN, nu există criterii stricte privind profilul candidatului, dar, conform uzanțelor, ponderea determinantă este reprezentată de experiența și contribuția acestuia în comitetele NATO pentru resurse, expertiza în domeniul resurselor comune sau personalitatea.


Citește și: Cum a recuperat DIICOT inventarul Tezaurului României de la Moscova, după ce a aflat că dosarul este negociat cu oameni de afaceri ruși!


 

Close
Închide
  Close