Mergi direct la conținut »
Un șef din cadrul Porsche a fost reținut în scandalul emisiilor poluante
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un șef din cadrul Porsche a fost reținut în scandalul emisiilor poluante

Un șef din cadrul Porsche a fost reținut în scandalul emisiilor poluante

Un șef din cadrul Porsche a fost reținut în scandalul emisiilor poluante după ce poliția germană a efectuat mai multe percheziții în locații din sudul Germaniei, scrie Reuters.

Persa germană citează surse judiciare care spun că persoana reținută este şeful departamentului pentru sisteme de propulsie din cadrul companiei Porsche, parte a grupului Volkswagen.

Directorul general al Porsche, Oliver Blume, a anunţat angajaţii companiei în legătură cu arestarea unui oficial, printr-un mesaj intern. În ancheta în care au fost făcute perchezițiile, sunt vizați mai mulți foşti sau actuali șefi ai Porsche, care sunt suspectați că sunt implicați în scandalul privind manipularea emisiilor poluante.

Până acum, grupul Volkswagen – din care face parte Porche –  are de achitat 15 miliarde de dolari daune în Statele Unite ale Americii pentru că a instalat un soft care „masca” emisiile poluante reale în cazul motoarele diesel, situație descoperită de Agenţia americană pentru Protecţia Mediului.

Ancheta din Germania vizează acum și alte companii ale grupului Volkswagen.


Citește și: VIDEO / Cel mai mare videochat de băieți din Europa este la București. Cum arată băieții și câți bani câștigă


Close
Închide
  Close