Mergi direct la conținut »
Un tânăr a murit după ce a încercat să se drogheze cu spray deodorant
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un tânăr a murit după ce a încercat să se drogheze cu spray deodorant

Un tânăr a murit după ce a încercat să se drogheze cu spray deodorant

Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit în Olanda după ce a inhalat spray deodorant pentru a se droga, iar medicii care au încercat să-i salveze viața se folosesc de acest caz pentru a atrage atenția asupra fenomenului de inhalare a substanțelor chimice în vederea drogării, scrie CNN.

Astfel de cazuri sunt „foarte rare”, potrivit doctorului Kelvin Harvey Kramp din cadrul unității de terapie intensivă a Spitalului Maasstad din Rotterdam, unde a stat tânărul internat nouă zile înainte de a-și da ultima suflare.

Kramp spune că din cauză că decesele cauzate de inhalarea deodorantelor nu sunt comune „consecințele nu sunt cu adevărat cunoscute”, făcându-i pe oameni să continue acest comportament periculos.

Pacientul, care avea un istoric de simptome psihotice, a fost internat într-un centru de reabilitare pentru consumul de canabis și ketamină și a luat medicamente antipsihotice.

În iulie însă, acesta și-a pus un prosop peste față și a inhalat spray deodorant prin el. A devenit imediat hiperactiv, înainte ca circulația să i se oprească brusc. Pacientul a intrat în stop cardiac și s-a prăbușit. A fost transportat la spital, dar doctorii nu au putut să-l resusciteze, așa că i-au indus coma. Cu toate acestea, după nouă zile a fost deconectat de la aparate și a murit, după ce doctorii au concluzionat că este în moarte clinică.

Abuzul de solvenți nu este un fenomen nou, arată mai multe studii. Tinerii sunt persoanele cele mai vulnerabile, iar grupul cel mai afectat de abuzul de solvenți este format din persoane între 15 și 19 de ani, arată studiile. Persoanele din centrele de reabilitare sau din închisori au mai multe șanse să abuzeze de produsele de uz casnic, a adăugat raportul, ceea ce înseamnă că ar putea exista un risc mai mare de decese cardiace în aceste medii.

În jur de 125 de persoane mor anual doar în Statele Unite în urma consumului de deodorant. Iar în Marea Britanie, numai în anul 2016, au fost înregistrate 64 de astfel de cazuri decese sunt cauzate de abuz inhalant în fiecare an în Statele Unite, potrivit raportului.


Citește și: Paradoxul Metrorex | În timp ce sindicatul cere majorări de 42%, compania se împrumută şi pune gaj trenuri pentru plata lucrărilor din Drumul Taberei


 

 
 
Close
Închide
  Close