De Viorel Tudorache, Cristian Otopeanu,

Incidentul a avut loc în noaptea de 7 spre 8 aprilie. În imagini se vede cum tânărul este lovit de unul din cei doi polițiști care l-au oprit pentru a-l legitima și verifica declarația pe proprie răspundere.

”De ce dai în mine, de ce dai?”, îl întreabă tânărul pe polițist. Un al doilea om al legii intervine pentru a aplana conflictul.

Un al doilea bărbat aflat pe stradă a încercat să fugă, dar a fost prins de un echipaj de poliție. ”Băi băiatule, știi că n-ai voie să ieși din casă? E ora 10 noaptea. Care e urgența?”, a strigat un polițist către acesta.

Reacția Poliției

În legătură cu acest incident, Poliția Capitalei precizează că a fost demarată o anchetă internă și explică faptul că tânărul din imaginile video a fost oprit și amendat pentru că a refuzat să se legitimeze și să prezinte declarația pe proprie răspundere.

”Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevăzute de Ordonanțele Militare.

Bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevăzute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acționat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”.

Citeşte şi:

Bănuți de argint în semn de recunoștință pentru medici

Un român în vârstă de 40 de ani a fost găsit spânzurat lângă Roma. Verdictul carabinierilor: sinucidere

Șomaj tehnic pentru unii bugetari. Ludovic Orban: „O parte din angajați să lucreze 15 zile, apoi să stea acasă pe 75% din salariu”

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă