Mergi direct la conținut »
Un virus misterios care afectează creierul uman a ucis mai multe persoane în India
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un virus misterios care afectează creierul uman a ucis mai multe persoane în India

Un virus misterios care afectează creierul uman a ucis mai multe persoane în India

Un virus misterios care afectează creierul uman a ucis mai multe persoane în India, iar autoritățile încearcă să detecteze originea acestuia pentru a opri extinderea. Virusul numit Nipah este transportat de animale, dar acestea nu prezintă nici un semn al bolii, scrie Reuters.

India a început o nouă rundă de teste pentru a detecta originea unui virus rar care afectează creierul și care a ucis până acum 13 persoane. Toate probele preluate de la animale, inclusiv de la lilieci, bovine, caprine și porcine din statul sudic Kerala, trimise la Institutul Național de Boli ale Animalelor de înaltă securitate din Bhopal, Madhya Pradesh, au fost negative pentru Nipah, a declarat ofițerul zootehnic A. Mohandas.

Dintre cele 116 cazuri suspectate trimise pentru teste în ultimele săptămâni, 15 au fost confirmate cu Nipah. Dintre aceștia 13 au decedat și doi sunt sub tratament, dar starea lor este gravă.

Ultima victimă a fost un șofer de ricșă de 26 de ani din cartierul Kozhikode din Kerala, care a murit în weekend.

Cel mai grav este că nu există vaccin pentru virusul care se răspândește prin fluide corporale și poate provoca encefalită sau edem cerebral, spune Organizația Mondială a Sănătății (OMS).


Citește și: Elena Udrea susține că a primit o propunere din partea Netflix: “A venit o doamnă la mine să discute”


Close
Închide
  Close