Mergi direct la conținut »
Ungaria mobilizează Garda Civilă la granița cu România, pentru a proteja frontiera
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ungaria mobilizează Garda Civilă la granița cu România, pentru a proteja frontiera

Ungaria mobilizează Garda Civilă la granița cu România, pentru a proteja frontiera

Membri ai organizaţiilor de gărzi civile din Ungaria contribuie la protejarea frontierei dintre Ungaria şi România, pe sectorul dintre Kiszombor şi Nagylak, împotriva migrației. Aceștia vor patrula împreună cu Poliţia, începând din acest weekend.

De Dragoș Tănase,

„Treisprezece organizaţii ale Gărzii Civile vor participa la activităţi de protejare a frontierei, până pe 15 iunie. Voluntarii vor acţiona în intervalul orar 18:00 şi 06:00, deplasându-se în vehicule ale poliţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Uniunii Gărzii Civile din comitatul Csongrad, Istvan Batiz, citat de Mediafax.

Patrulele ale gărzii civile vor acţiona la graniţa dintre Kiszombor, Tiszasziget şi Mako, în punctele locale de trecere a frontierei şi pe malul râului Mureş, precum şi în orice alte zone unde au loc evenimente ieşite din comun sau în care este necesară o acţiune poliţienească imediată, potrivit Uniunii Gărzii Civile.

Recent, migranţi din Irak şi Siria au fost găsiţi ascunşi într-o camionetă, la graniţa cu Ungaria.

Armata ungară va fi implicată și ea în protejarea frontierei, de la sfârşitul săptămânii, când 1.000 de soldaţi vor acţiona la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, sub supravegherea Poliţiei, timp de trei luni.

FOTO: Pixabay.com


Citește și:

Percheziții la mafia peștelui din România, Italia, Spania, Franţa şi Ungaria. S-a descins la peste 150 de locuințe


 

Close
Închide
  Close